Petran kalliokaupunki

Kaupunki kuin suoraan sadusta

Jordaniassa on monia arkeologisia aarteita neoliittisista raunioista valtaviin aavikkolinnoihin. Kaiken kruunaa kuitenkin myyttinen, vaaleanpunaisena hohtava kalliokaupunki Petra.

Jordanianiassa lomaillessa kannattaa ehdottomasti vierailla matkaan lumoavassa Petran kalliokaupungissa. Koko kaupunki on hakattu kauniin punaisena hohtavaan kallioon ja kaiken kruunaa valtava hautamonumentti Al-Khazneh. Petra valittiin yhdeksi maailman seitsemästä uudesta ihmeestä 7.7.2007.

Ainutlaatuinen kallioon louhittu kaupunki on lähes 2 500 vuotta vanha ja se oli pitkään haudattuna. Petran suuruudenpäivät olivat vuoden nolla paikkeilla, jolloin kaupunkia asuttivat sen perustaneet nabatealaiset. He olivat kauppiaskansaa, ja kaupunki sijaitsi ihanteellisesti Arabiasta Välimerelle johtaneen karavaanitien varrella. Petraan tuli kauppakaravaaneja maailman joka kolkasta, ja nabatealaiset rikastuivat tulijoilta perimillään veroilla.

Rikkauksista huolimatta on vaikea käsittää, miten nabatealaiset onnistuivat luomaan hämmästyttävän kaupunkinsa huikeine rakennuksineen. Vastausta ei tiedä kukaan, ja salaisuudet vain lisäävät Petran lumoa. Silmä lepää taitavasti koristelluissa kivijulkisivuissa, joiden väri vaihtelee auringon kierron mukaan.

Petran kalliokaupunki
Petra

Kiehtovaan alueeseen tutustuminen vie tunteja, ja se on niin uskomaton, että se on yksinkertaisesti nähtävä omin silmin. Voit myös viettää yön Petran kaupungissa ja kokea mystisen kaupungin pimeällä tuhansien kynttilöiden valossa – takuulla ikimuistoinen kokemus!

Vuoteen 1984 asti beduiinit asuivat Petran luolissa, ja vierailusi aikana sinun on mahdollista nähdä kuinka he asuivat ja oppia lisää heidän arkipäivistään, tavoistaan ja ruokatottumuksistaan. Alueella on myös museo, josta löytyy monia asioita liittyen Petran historiaan.