Jordania – matkavinkkejä

Jordania – matkavinkkejä ja kokemuksia

Jordania tunnetaan jännittävistä ja myyttisistä nähtävyyksistään sekä kiehtovasta kulttuuristaan. Tutustu Petran kivikaupunkiin, lekottele Punaisen meren rannalla ja tutustu arabialaiseen kulttuuriin – täältä löydät parhaat vinkit Jordaniaan! 

Sininen paratiisi

Punainen meri on tunnettu fantastisesta vedenalaisesta maailmastaan. Snorklatessasi tai sukeltaessasi täällä tulet näkemään kauniita koralliriuttoja ja kaloja kaikissa sateenkaaren väreissä, ja voit kokeilla jopa kilpikonnien kanssa uimista.

Lue lisää

Pääkaupunki Amman

Jos matkustat Jordaniaan, on pääkaupunki Amman tutustumisen arvoinen paikka. Täällä kohtaavat antiikkiset roomalaiset rauniot ja modernit shisha-kahvilat, sokkeloiset soukit ja vilkas yöelämä. Jos olet kiinnostunut historiasta, arkkitehtuurista, ruoasta ja musiikista, sopii Amman juuri sinulle.

Lue lisää

Maailman suolaisin meri

Oletko koskaan ajatellut miltä tuntuisi olla painoton? Kuolleenmeren pinnalla kellut kuin korkki vedessä! Suuren suolapitoisuutensa vuoksi järvessä on myös terveyttä edistäviä mineraaleja. Käy tutustumassa suosittuun spa-paikkaan ja nauti vedestä, mustasta savesta ja auringosta.

Lue lisää

Asiakkaidemme kokemuksia

Mikä on parasta Jordaniassa – retket, ruoat, kokemukset tai nähtävyydet? Apollomatkojen asiakkaat kertovat! 

Katso vinkit

Kastaudu kuolleessa meressä

Mikä on oikea tapa kastautua Kuolleessa meressä? Mitä tapoja rituaaliin kuuluu? Lue täältä vinkkimme! 

Katso vinkit

Jordanian ostosvinkit

Jordaniasta löydät monia ostospaikkoja, joista voit ostaa kaikkea mausteista ihonhoitotuotteisiin ja koruihin. 

Katso vinkit

Jerashin antiikkinen kaupunki

Rauniokaupunki Jerash on Jordanian suurin ja kenties kiinnostavin roomalainen kaupunki, jonne monet matkailijat saapuvat ihastelemaan muinaisia raunioita. 

Lue lisää

Wadi Rum – punainen aavikkomaailma

Koe hämmästyttävä aavikko, jonka maisemaa hallinnoivat hiekka, vuoret ja rotkot. Auringon säteiden valossa kimmeltävä punainen aavikko on näky, jota et hetkessä unohda.

Lue lisää

Petra – kivikaupunki

Jordanian tunnetuin nähtävyys on Petran kivikaupunki. Petraa ympäröivät suuret mysteerit: aikoinaan täällä asui lähes 20 000 asukasta, ja vieläkään kukaan ei tiedä, miksi kaupunki hylättiin.

Lue lisää

Tunnelmia Jordaniasta

Tutustu lumoavaan ja vieraanvaraiseen Jordaniaan. Alta löydät videoita Apollomatkojen retkistä, hotelleista ja kaupungeista Jordaniassa. 

Katso vinkit

Makuja Jordaniasta

Jordaniassa on olemassa sanonta: ''vaikka olisit jo täynnä, voit silti syödä vielä 40 palaa lisää'', ja täällä siitä todella pidetään huolta! Maan ruokakulttuurista heijastuu jordanialaisten vieraanvaraisuus ja lämpö vieraita kohtaan, ja tarkoituksena onkin syödä yhdessä ja nauttia hyvästä seurasta. 

Lue lisää