Monet muut paitsi itse Liverpoolilaiset eivät tiedä, että Liverpool FC:n (LFC) kotikenttä oli alunperin rakennettu Everton FC:lle, kun se avattiin vuonna 1884. Anfield, tai Anfield Road kuten monet sitä kutsuvat, on yksi maailman vanhimmista yhä käytössä olevista stadioneista, vaikkakin sitä on uudistettu muutaman kerran. 
Katso Anfield Roadin kartta »

Vinkkejä Liverpoolin jalkapallomatkoille

Liverpool FC - koe ainutlaatuinen The Kop

Vuonna 1895 rakennettiin kuuluisa The Kop, joka on yksi maailman tunnetuimmista päätykatsomoista. Vuosien aikana on ollut suunnitelmissa rakentaa LFC:lle uusi stadion, mutta taloudellisten ongelmien ja historian vuoksi suunnitelmia ei ole koskaan toteutettu. The Kop on yhä samalla paikalla, mutta Anfieldiä kehitetään ja laajennetaan jatkuvasti. Monet katsojat muistavat jalkapallokokemuksestaan fanien kannustuslaulut ennen pelin alkua. Välttämättä ei edes tarvitse olla Liverpoolin kannattaja – se on vain osa jalkapallokulttuuria. 

You´ll never walk alone
Ainoa tapa päästä Anfieldin stadionille on mennä aidon Liverpoolilaisen työväenkorttelin läpi, ja siellä voitkin tuntea klassisen englantilaisen jalkapallokulttuurin tunnelman. Anfield ei ole suuri stadion kuten Emirates, Camp Nou tai Allianz Arena – se on klassinen jalkapallostadion, jonka lähellä ihmiset asuvat ja jonne he ovat kokoontuneet vuodesta 1890 lähtien. Se on työläisten stadion, joka loi teollistumisen myötä vapaa-ajan tilan kaikille työläisille, jotka asuivat Liverpoolissa. Se on osa Liverpoolilaista kulttuuria, ja erityisesti The Kop:ista kaikuvat laulut ovat osa historiaa – erityisesti kappale ''You'll never walk alone''. Kappale tuli tutuksi vuonna 1965, kun Gerry & The Peacemakers olivat uudelleenluoneet hitin vuonna 1963. Se on yksi maailman ikonisimmista fanilauluista, ja sitä käyttävät myös muut joukkueet kuten Celtic ja Dortmund, mutta virallisesti se liitetään kuitenkin Anfieldiin. 

Liverpool on historiallinen joukkue
Liverpool FC on yksi Valioliigan kärkiluokan joukkueita, ja on ollut lähellä mestaruuden voittoa muutaman kerran viime vuosien aikana, mutta siitä on tullut jo lähes perinne ettei joukkue pääse finaaliin saakka. Joukkueen mestaruusputki kukoisti 1970- ja 1980-luvuilla, kun itse Jan Mølby oli osana ikonista joukkuetta. Liverpool FC ei ole kuitenkaan täysin tippunut pelistä pois, sillä se on voittanut Mestarienliigan, ja ollut finaalissa vuosina 2000 ja 2010. Liverpool FC on yhä menestynyt Englannin jalkapallossa, ja haluaa nostaa rimaansa korkeammalle – kauden tavoitteena on aina mestaruus. 

Koe Liverpool FC:n kotikentän upea tunnelma
Anfield on yksi maailman kovaäänisimmistä stadioneista. Fanit laulavat jatkuvasti, ja on erittäin harvinaista kuulla negatiivista puhetta joukkueesta – verrattuna esimerkiksi Espanjaan, jossa fanien turhautuminen on näkyvää – Anfieldillä kannustetaan loppuun saakka, joka tekeekin tunnelmasta ainutlaatuisen. Saapuessasi stadionille lippu kädessäsi, kuljet vanhojen 60-luvun lipunmyyntitiskien ohi, ja tiedät että tulet kokemaan jotain ainutlaatuista. 

Tule Anfieldiin ja koe Liverpool FC sekä yksi maailman tunnetuimmista stadioneista. Kaikki mitä olet kuullut tästä on totta, etkä tule koskaan unohtamaan tätä kokemusta!


Haluaisitko lentää Manchesteriin, mutta käydä matsissa ja majoittua Liverpoolissa? Autamme mielellämme varauksen kanssa, ota yhteyttä » 

 

Tärkeää tietoa

Pelien aikataulut saattavat muuttua, ja joskus lauantain peli saatetaan siirtää sunnuntaille, tai jopa maanantaille. Viikonloppupelien aikana suosittelemme sinua olemaan kohteessa perjantaista maanantaihin, ja arkipäiviäpelien aikana tiistaista perjantaihin. Huomioithan, että pelimuutokset saattavat tulla pienellä varoitusajalla.