Porto Cervo

Sardinian kaupungit

Sardinian kaupungit hurmaavat charmillaan, mukavilla pikkukujillaan ja värikkäillä taloillaan – usein kaupunkeja ympäröi myös vanha kehämuuri. Jos etsit eläväistä kaupunkia, suuntaa kohti Porto Cervon satamakaupunkia, ja jos taas matkustat perheen kesken, suosittelemme Algheroa ja lapsiystävällistä Lidon rantaa. Länsirannikolla taas sijaitsee yksi Italian kauneimmista rannoista – Castelsardo, jossa värikkäät rakennukset kiipeävät pitkin vuorenrinnettä. 

Sardinian pääkaupunki Cagliari
Sardinian eteläpuolella sijaitsee saaren pääkaupunki Cagliari. Keskiaikasessa keskustassa sijaitsevat pastelliväriset talot, ja satamassa on myös laaja valikoima kahviloita, ravintoloita ja baareja. Pieneltä kukkulalla kaupungin yläpuolella sijaitsee Castellon kaupunginosa, josta on upeat näkymät Cagliarin ylitse. Castellossa on näkyvillä merkkejä kaikista hyökkäyksistä, joissa Sardinia on ollut mukana. Yksi Cagliariksen tunnetuimmista nähtävyyksistä on roomalainen amfiteatteri, jossa järjestetään kesäisin erilaisia konsertteja ja teatteriesityksiä. 

Cagliarissa on oma lentokenttä. 
 

Porto Cervo smaragdirannikolla
Porto Cervo on Costa Smeraldan, eli Smaragdirannikon pääkaupunki, joka sijaitsee saaren pohjoispuolella, ja joka on houkutellut Euroopan kuninkaita jo 60-luvun alusta asti. Kaupungin rakennutti prinssi Karim Aga Khan 4 maailmankuulujen arkkitehtien ja suunnittelijoiden avulla. Satamassa on ylellisiä jahteja sekä monia hyviä ravintoloita, joissa tarjoillaan italialaisia ja sardinialaisia erikoisuuksia. Iltaisin sataman baareissa ja yöklubeissa on tarjolla myös vauhdista yöelämää. Jos haluat päivittää lomavaatevalikoimaasi, alueella on myös monia design-putiikkeja, ja muutaman kilometrin päässä Porto Cervosta sijaitsee myös Pevero Golf Club. 

Jos lomailet Porto Cervossa tai Costa Smeraldassa, lähen lentokenttä sijaitsee Olbiassa.
 

Olbia
Costa Smeraldan eteläpuolella sijaitsee mukava Olbian pikkukaupunki, jossa voit todella tuntea aidon italialaisen elämäntyylin. Kaupungilla on pitkä ja jännittävä historia, ja täältä löytyy esimerkiksi romanttinen San Simplicon basilika, joka rakennettiin 1100-luvulla Olbian ollessa itsenäisen Gallurien kuningaskunnan pääkaupunki. Vanhassa kaupungin keskustassa on ihania pieniä kujia, suihkulähtein reunustettu tori, jäätelöbaareja hyviä ulkoilmaravintoloita. Olbia on hieman rauhallisempi vaihtoehto kuin Porto Cervo, mutta se on silti lähellä Costa Smeraldan fantastisia rantoja ja Porto Cervon yöelämää. 

Olbiassa on oma lentokenttä. 

Alghero
Keskiaikainen Algheron kaupunki sijaitsee Sardinian pohjoisrannikolla, ja koostuu kahdesta eri osasta. Kaupunginmuurien sisällä on kapeita kujia, joiden varsilta löytyy jäätelöbaareja ja trattorioita. Vanhan kaupunginosan pohjoispuolella sijaitsee uudempi kaupunginosa nimeltään Lido. Palmuin reunustettu rantapromenadi johtaa Lidon rannalle, joka on matala ja lapsiystävällinen ranta monine kahviloineen ja ravintoloineen. Lidon rannalla on myös mahdollista vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Kahden kilometrin päässä Algherosta sijaitsee kaunis Maria Pian luonnonranta, jossa odottavat kristallinkirkas vesi, valkoinen hiekka ja tuoksuva pinjametsä.

Algherossa on oma lentokenttä. 
 

Bosa ja Castelsardo
Jos haluat lomailla Italian kauneimmissa pikkukaupungeissa, suosittelemme matkaa Bosaan tai Castelardoon, jotka sijaitsevat Italian länsirannikolla. Molemmat kaupungit ovat täynnä värikkäitä rakennuksia, jotka on rakennettu vuoren rinteeseen. Bosan kaupunginmuurien sisällä voit kävellä pikkukatuja pitkin, joita reunustavat pienet putiikit ja kirkko. Bosassa on myös useita työpajoja, joissa valmistetaan kulta- ja hopeakoruja. Jos haluat saada parhaat lomakuvat, suosittelemme menemään Castello di Malaspinan linnoitukselle, josta on upeat näköalat Bosan ja vehreiden kukkuloiden ylitse. Castelsardossa on paljon pieniä kujia ja viihtyisiä toreja, sekä myös monia nähtävyyksiä ja historiaa – esimerkiksi Santa Marian kirkko, josta löytyy keskiaikainen krusifiksi ''Musta Kristus'', sekä St. Antonion katedraali. Pienten kujien varsilla on rustiikkisia ravintoloita ja herkkuputiikkeja. Muutaman kilometrin päässä Castelsardosta sijaitsee Elefanttikallio, josta on tullut yksi Sardinian tunnetuimmista symboleista. 

Matkustaessasi Bosaan tai Castelsardolle, voit lentää joko Algheroksen tai Olbiaksen lentokentälle.

Cagliari
Porto Cervo