Lennot Roomaan

Helsingistä Roomaan on monia lentoyhteyksiä ja suoria lentoja löytyy muun muassa Finnarilta ja Norwegianilta. Suoran lennon lentoaika noin 3 tuntia ja 25 minuuttia. Rooman suurin lentoasema on Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema, josta pääsee kätevimmin junalla tai bussilla Rooman keskustaan. 

Rooman lentokentät

Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema, joka tunnetaan myös nimellä Fiumicinon lentoasema, on Italian suurin lentoasema ja se sijaitsee Fiumicinossa, noin 30 kilometrin päässä Rooman keskustasta. Roomassa on myös toinen lentokenttä, Ciampinon lentokenttä, mutta valtaosa lentoyhtiöistä lentää Fiumicinon lentokentälle, kuten Norwegian ja Finnair.

Fiumicinon lentokenttä

Fiumicinon eli Leonardo da Vincin lentokentältä pääsee puolessa tunnissa Rooman keskustaan Leonardo Express -junalla. Juna kulkee päiväsaikaan puolen tunnin välein ja junalippu maksaa 14 euroa. Junaliput kannattaa ostaa kioskilta tai lippupisteestä, sillä laiturilta ne ovat hieman kalliimpia. Lippu tulee leimata keltaisessa laitteessa laiturilla ennen junaan nousemista, sillä muuten se ei ole voimassa oleva. Jos olet menossa muualle kuin keskustaan, myös paikallisjuna on hyvä vaihtoehto. Paikallisjunat kulkevat vartin välein ja lippu maksaa 8 euroa.

Fiumicinon lentokentältä pääsee keskustaan myös bussilla, mutta matka kestää hieman kauemmin kuin junalla, noin tunnin. Lentokentältä kulkee useampia eri bussilinjoja ja ne ovat hieman edullisempia kuin juna. SIT Bus Shuttle kulkee lentokentältä Terminin juna-asemalle ja Vatikaaniin ja lippu maksaa 6 euroa. Lentokentältä löytyy myös takseja, mutta kannattaa olla todella varovainen pimeiden taksien kanssa. 

 

Lentoaika: Helsinki-Rooma n. 3 tuntia 25 minuuttia