Lennot Lontooseen

Helsingistä Lontooseen on monia lentoyhteyksiä. Suoria lentoja löytyy muun muassa lentoyhtiöitä Finnar, British Airways ja Norwegian. Suoran lennon lentoaika noin 3 tuntia. Isoimmilla lentokentillä Lontoossa on hyvät ja nopeat yhteydet Lontoon keskustaan. 

Lontoon lentokentät

Kun varaat lennot Lontooseen, sinun tulee huomioida, mihin lentokentälle valitsemasi lentoyhtiö lentää. Esimerkiksi Finnair ja British Airways lentävät Heathrow’lle, kun taas Norwegian lentää Gatwickille. Molemmilla lentokentillä, Heathrow’lla ja Gatwickilla on hyvät ja nopeat yhteydet eri puolille Lontoota. Esimerkiksi junalla tai bussilla pääsee helposti Lontoon keskustaan. Lisätietoja Lontoon julkisesta liikenteestä löydät täältä: London Transport.

Heathrow

Heathrown lentokentällä on viisi terminaalia ja se on yksi maailman suurimmista lentokentistä. Se sijaitsee noin 25 km länteen Lontoosta. Heathrowlta pääset helpoiten Lontooseen junalla tai metrolla ja matka keskustaan kestää noin 15 -40 minuuttia. Valitse joko Piccadilly line tai Heathrow Express, joka menee suoraa Paddingtoniin. Metro on halvin vaihtoehto, mutta matka kestää yleensä vähän kauemmin. Taxi on hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta voi olla nopein tapa päästä Lontooseen, jos et matkusta ruuhka-aikaan. 

Gatwick

Gatwick on Lontoon toiseksi suurin lentokenttä, jossa on kaksi terminaalia, North ja South. Lontoon Gatwick sijaitsee etelässä noin 45 km päässä Lontoon keskustasta. Gatwick Express -juna menee suoraa Lontoon suurelle juna-asemalle,Victoria Stationille noin 30 minuutissa.

Lentoaika: Helsinki-Lontoo n. 3 tuntia