Intialaista ruokaa

Intialaista ruokainspiraatiota

Intialainen keittiö on todella erityinen, josta löytyy monia herkullisia annoksia. Portugalilaisten ja muslimivaikutteiden vuoksi Goan kulinaristiset perinteet ovat uniikkeja, ja niitä voit tavata vain tällä alueella.

Kasvisruokaa

Jos olet kasvissyöjä tai vegaani, ja pelkäät ettet löydä sopivaa ruokaa lomasi aikana, voit olla rauhallisin mielin. Intialaisesta keittiöstä löydät maailman parhaita kasvisruoka-annoksia. Kokeile okraa, vihannesta jota kutsutaan myös nimellä ''ladyfingers''. Mikset kokeilisi myös annosta nimeltä ''Dal Fry'', joka on maukas linssipata leivän tai riisin kanssa tarjoiltuna. 

Meren herkkuja

Goalla pääset nauttimaan mahtavista tuoreista kala- ja mereneläväannoksista. Annokset valmistetaan aina eritavoin, mutta ne ovat silti erinomaisia. Kingfish ja pomfretit ovat esimerkkejä goalaisten suosikkikaloista. Mikä on sinun suosikkisi? 

Goan fish curry and rice

Usein sanotaan, että goalaiset syövät kala-currya lounaaksi joka päivä koko elämänsä ajan. Totuus voi olla toinen, mutta hyvää se on joka tapauksessa! Annoksessa on mm. kookosmaitoa ja maustekurkumaa, ja sitä on saatavilla suurimmassa osissa paikallisista ravintoloista. 

Intialainen makrilli

Intialainen makrilli

Tandoori

Tandoori on savesta tehty uuni, jota käytetään usein intialaisessa ruoanvalmistuksessa. Tavallisin ruoka-annos on tandoori kana, joka marinoidaan jogurtissa maustetaan tandoori masalalla. Annos on melko tulinen, sillä se maustetaan esimerkiksi cayennepippurilla, punaisella chilijauheella tai muilla mausteilla, jotka antavat sille punaisen värin. Tulinen ja hieman savuinen maku yhdessä happaman jogurtin kanssa ovat täydellinen yhdistelmä. 

Tandoori-uuni

Tandoori-uuni

Naan

Naan on paikallinen  leipä, joka valmistetaan tandooriuunissa. Se sopii erityisesti intialaisen curryn kanssa syötäväksi. Voit kokeilla myös valmistaa naan-leipää kotona – lopputulos on harvoin yhtä hyvä kuin oikeassa uunissa valmistettuna, joten muista syödä mahdollisimman paljon aitoa naan-leipää Intian lomasi aikana. Leipää on olemassa myös monia erilaisia versioita – maustamatonta tai tarjoiltuna voin, juuston tai valkosipulin kera. 

Samosas

Valmistaaksesi samosoita tarvitset voileivän muotoisia paloja, ja täytteeksi esimerkiksi tulisia sieniä, perunaa tai linssejä. Ohut kuori ja maukas sisältö sopivat täydellisesti yhteen! 

Thali – intialainen välipala

Thali on valikoima intialaisia annoksia, jotka tarjotaan pienissä astioissa pyöreällä tarjottimella. Tyypillinen thali koostuu riisistä, curdista (jogurtista), dalista (linssipadasta), vihanneksista, suolakurkuista ja chapati-leivästä. 

Biryani – mausteinen riisiannos

Biryani on intialainen riisiannos, joka on alunperin kotoisin Pohjois-Intiasta. Annos on maustettu kardemummalla ja neilikalla, ja se tarjoillaan kanan, lampaan tai katkarapujen kanssa. 

Tuoreita kookospähkinöitä

Tuoreita kookospähkinöitä

Tender Coconut Water

Päältäkuorittu kookospähkinä ja pilli – tätä kutsutaan nimellä Tender Coconut Water! Kookosvesi maksaa noin 40 rupiaa, eli noin 5 euroa.

Ota lasillinen Old Monkia

Lähes kaikilla mailla on oma nimikkodrinkkinsä. Ouzo Kreikassa, Sam Song Thaimaassa... ja Intiassa Old Monk! Old Monk on paikallisesti tuotettua rommia, jossa on pieni säväys vanilijaa. Sekoita juomaa coca-colan kanssa tai juo vain sellaisenaan. Kippis!

Lassi

Kokeile lassia, joka on perinteinen intialainen jogurttijuoma, ja sopii erinomaiseksi virkistykseksi kuumana päivänä. Lassia löydät eri mauissa lähes kaikista ravintoloista, ja rannalla olevista kojuista.

Virkistävä limesoda

Kuumina päivinä on tärkeää huolehtia nestetasapainosta. Limesooda, johon on sekoitettu hieman sokeria ja suolaa on kuumien päivien pelastaja. Kun maistat juomaa ensimmäisen kerran, huomaat varmasti kuinka hyvää se on! 

Paikallista likööriä

Jos haluat kokeilla paikallista juomaa, suosittelemme kokeilemaan Fenia. Paikallisesti tuotettu likööri uutetaan cashew-pähkinöiden tai kookospähkinän mehusta. Nykyään suurin osa tuotetaan tehtaissa, mutta poikkeuksiakin löytyy. Voit myös matkustaa maaseudulle, ja nähdä kuinka likööriä tuotetaan perinteisin välinein.