Amsterdamin kaupunginosat

Amsterdamin kaupunginosat

Amsterdamin keskusta koostuu suurista ja pienistä kortteleista ja kaupunginosista. Jotkut sijaitsevat aivan kaupungin sydämessä, kun taas toiset hieman ydinkeskustan ulkopuolella. Löydä omat suosikkisi Amsterdamista!

De Pijp 

Hieman Amsterdamin keskustan ulkopuolella sijaitsee kaupunginosa nimeltä De Pijp. De Pijp on boheemi asuinalue, ja siellä järjestetään myös tunnetut Albert Cuypin markkinat. Paikallisten suosimalla alueella voit kokeilla myös aitoa, hollantilaista ruokaa! Jatkuvasti kehittyvä alue täyttyy uusista ravintoloista ja baareista. Myös tunnettu Heineken Experience sijaitsee tällä kyseisellä alueella.

Museokortteli

Yksi Amsterdamin ekslusiivisimmista alueista on Museokortteli. Kuten nimikin kertoo, Museokortteli on pullollaan erilaisia museoita, mutta alueella on myös Amsterdamin suurin puisto nimeltä Vondelpark. Jos haluat majoittua tällä alueella, olet myös lähellä tunnettuja nähtävyyksiä romanttisessa ympäristössä aivan kanaalien tuntumassa.

Amsterdam-Oost ja Amsterdam-Noord

Amsterdam-Oost ja Amsterdam-Noord ovat kaupunginosia Amsterdamissa, jotka eivät sijaitse keskustan lähellä. Amsterdam-Noord on trendikäs alue, josta löytyy ateljeita, mukavia baareja ja gallerioita. Amsterdam-Oost on monikulttuurinen alue, ja sopii sinulle joka haluat kokea Amsterdamin tuntemattomammat puolet. Täältä löydät monia kattobaareja, katumarkkinoita ja ravintoloita maailman jokaisesta kolkasta.

Amsterdam Centrum / Vanha kaupunki

Amsterdamin vanhasta kaupungista, tai hollantilaisittain sanottuna oud centrumista, löydät historiallisia, 1600-luvulta peräisin olevia taloja, vanhoja linnoja ja kauniita toreja. Vanha kaupunki on jaettu länteen (Nieuwe Zijde) ja itään (Oude Zijde). 

Kanavakehä

Yhtä osaa Amsterdamin vanhasta kaupungista kutsutaan pieneksi kaupunginosaksi – Kanavakehäksi, tai Grachtengordeliksi, kuten paikalliset sanovat. Kanavakehä rakennettiin 1600-luvulla, ja on osa UNESCO:n maailmanperintölistaa. Singel-, Prinsengracht, Keizersgracht- ja Herengracht ovat kaupungin tunnetuimmat kanaalit.

Jordaan 

Joordan on Amsterdamin ''hippialue''. Joordan on vanha juutalaisten kortteli, jossa sijaitsee myös Anne Frankin talo. Täältä löydät myös kahviloita, niin sanottuja ruskeita kahviloita jokaiselta kadunkulmalta. Kiertele mukavilla pikkukujilla, tutki perinteisiä kaltevia taloja, kävele kauniiden kanaalien varrella, tutustu taidegalleroihin ja tee ostoksia moderneissa putiikeissa. Täällä sijaitsee myös De 9 Straatjes, eli yhdeksän katua -niminen alue, joka on yksi Amsterdamin tunnetuimmista alueista.

Amsterdamin kaupunginosat