Vaella Valldemossassa

Vaella Valldemossassa

Valldemossa, joka sijaitsee Mallorcan luoteisosassa, on täynnä toinen toistaan upeampia postikorttimaisemia. Kylä sijaitsee keskellä Mallorcan tunnettua vuorijonoa nimeltä Sierra de Tramuntana, ja on tunnettu vaaleista, antiikkisista kivitaloistaan, jotka ovat listattuna UNESCO:n maailmanperintölistalla. Apollomatkojen kautta voit varata suositeltuja hotelleja Valldemossassa, joissa majoitut upeiden maisemien keskellä kauniissa miljöössä. Voit myös majoittua Palmassa, ja tehdä päiväretken Valldemossaan. 

Valldemossan vaellusreitit

La Communca de Valldemossa

Yksi Valldemossan parhaista vaellusreiteistä on nimeltään La Comunca de Valldemossa. Reitti on pituudeltaan 6 kilometria, ja kestää tunnista kahteen tuntiin. La Communca de Valldemossa alkaa Cartoixa de Valldemosan linnalta, joka sijaitsee keskellä kylää. 

Puig des Teix 

Jos haluat kiivetä korkeuksiin, El Teixin vuorelta löydät hyviä vaellusreittejä. El Teix on Valldemossan korkein vuori, joka kohoaa 1053 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Vaellusreitit ovat vaikeusasteeltaan keskitasoa, ja reitin maasto on haastavaa, joten matkaan tulee varata 3-4 tuntia. Voit aloittaa matkan Valldemossan keskustan linja-autoasemalta, ja etsiä tien nimeltä ''Carrer de les Oliveres'', joka sijaitsee muutaman korttelin päässä. Seuraa katua loppuun asti, ja kun näet puiset portaat ja tunnelin, olet perillä ja reitti voi alkaa! 

Kun pääset perille, maisemat Valldemossan ylitse ovat vailla vertaansa!

Valldemossasta Port de S’Estacaan

Lyheympi vaellusreitti Valldemossassa on reitti, joka loppuu vanhaan S'Estacan kalastajakylään. Jo kylä on nähtävyys itsessään, ja kylässä on vain n. 20 taloa, jotka sijaitsevat kalliolla Välimeren rannikolla. Reitin kokonaispituus on n. 7 kilometria, ja korkeuserot eivät nouse yli 400 metriin. Seuraa tietä kohti Marina de Valldemossaa, kunnes saavut puuportille, joka johtaa kohti vaellusreittiä. 

Kuinka pääset Palmasta Valldemossaan

Palmasta Valldemossaan pääset monin eri tavoin. Jos et halua ajaa paikalle itse, pääset paikalle bussilla, joka maksaa muutaman euron. Voit myös ottaa taksin, jolloin matka kestää n. 30 minuuttia.