Vaella Sollerissa

Vaella Sóllerissa

Lähellä kaunista laaksoa sijaitsee pieni Sóllerin kylä. 30 kilometerin matkan päässä Palmasta odottaa mukava kylä, josta löytyy monia hyviä vaellusreittejä. Port de Soller sijaitsee kolmen kilometrin päässä Sóllerista, ja on erinomainen aloituspaikka vaellukselle. Apollomatkojen kautta voit varata matkan Port de Sólleriin.

Kuinka päästä Sólleriin / Puerto de Sólleriin

Automatka Palmasta kestää noin 40 minuuttia Sólleriin. Paikalle pääset myös bussilla numero 210 tai 211. Jos sinulla on runsaasti aikaa, suosittelemme puista junaa joka kulkee Palmasta Sólleriin. Romanttinen matka kestää noin tunnin, ja se kulkee 13 tunnelin lävitse.

Sóllerin ja Puerto de Sollerin välissä kulkee myös vanha raitiovaunu. Rauhallisella alueella on useita rantoja, satama sekä hieno rantapromenadi.

Vaellusreitit Sóllerissa

Puerto de Sóllerista Deiaan - Camino de Castello

Tämä mukava vaellusreitti kulkee Puerto de Sóllerista Deian taiteilijakylään. Reitti alkaa Puerto de Sóllerin majakalta, ja loppuu Cala de Deian lahdelle. Reitin pituus on noin 10 kilometria, ja matka kestää noin kolme ja puoli tuntia. Maasto on melko helppokulkuista, ja teiden varsilla näet vanhoja maatiloja, metsiä ja oliivilehtoja, joissa kasvaa useita satoja oliivipuita. Deiassa sinua odottavat mukava ranta, muutamia ravintoloita ja romanttinen tunnelma. Täältä löydät vaellureittien kartat.  

Vaellusreitit Puerto de Sóllerista Fornalutxiin

Lyhyempi vaellusreitti, joka on noin 3 kilometria, on Puerto de Sóllerista Fornalutxiin. Fornalutx on kylä, jota kutsutaan usein Espanjan kauneimmaksi kyläksi, ja vuorijonon ympäröimästä kylästä löytyy kivitaloja, tunnelmallisia mukulakivikatuja sekä mukavia ravintoloita. Aloita vaellus Sóllerin päätorilta, Plaça Constituciólta. Täältä löydät kartan.

Lyhyt vaellusretki Sóllerin näköalapaikalle 

Sóllerin paras näköalapaikka löytyy Torre Picadan tornista. Edestakainen matka kestää noin tunnin, mutta matka on ylämäkeä. Aloita Carrer de Belgicasta, ja etsi kiviportaat, jotka näkyvät kaarteessa. Seuraa tietä ja lopulta näet tornin.