Vaellusmatkat Madridiin

Lomavinkki – Vaeltamaan Madridista

Noin tunnin päässä Madridista sijaitsee Sierra de Guadarraman vuoristo. Sierra de Guadarrama tarjoaa monia vaellusreittejä, ja voit valita joko vuoristomaisemien, kauniiden vesiputousten ja päätähuimaavien korkeuksien väliltä.  vuoristo- tai vesiputousmaisemissa. Varaa lennot ja hotelli Madridiin Apollomatkojen kautta ja koe Madridin upeat vaellusreitit. 

Omatoimimatka!

Räätälöi vaellusloma juuri itsellesi sopivaksi valitsemalla matkan kesto, hotellit ja lennot. Paketin varaat helposti Apollomatkojen sivuilta.

Hotelli Madridissa

 

Tietoa vaeltamisesta Madridissa

Madridin keskustassa ei ole monia vaellusreittejä, mutta vain 45 minuutin bussi- tai junamatkan päässä odottavat fantastiset luontomaisemat ja jännittävät vaellusreitit. Voit majoittua Madridissa ja nauttia suurkaupungista vaellusreissujen välissä. Olemme keskittyneet kolmeen vaellusalueeseen Madridin ulkopuolella: Cerdedillaan, Patones de Arribataan ja Manzanares el Realiin. 

Vaellusreitit Cercedillan kylästä

Pieni Cercedillan vuoristokylä on täydellinen aloituspaikka, jos haluat vaeltaa Madridin vuoristolla, eli Sierra de Guadarramalla. Cercedillaan pääset helposti bussilla numero C-8 (linja Cercanias) Atocha Renfen päälinja-autoasemalta, tai junalla Nuevos Ministerioksen tai Pitiksen asemilta. Cercedillasta löydät informaatiokeskuksen, josta saat karttoja ja muita hyödyllisiä vinkkejä. Vaellusreittejä löytyy noin kymmenen. Alta löydät suosituksiamme Cercedillan vaellusreiteistä. 

Camino de Agua

Jos haluat rennomman vaellusreitin, suosittelemme Camino de Agua -nimistä reittiä. Viiden kilometrin pituisella reitillä näet kauniita metsiä, näköalapaikkoja ja lampia. 

Los Miradores

Jos kaipaat haasteita, Los Miradores on hyvä vaihtoehto juuri sinulle. Rankka yhdeksän kilometrin vaellusreitti tarjoaa monia kauniita maisemia, ja reitti kestää noin kolme tuntia. 

Vaellukset Manzanares el Realissa

Toinen loistava aloituspaikka vaellukselle on Manzanares el Realin kylä, joka sijaitsee noin 45 minuutin päässä Madridista. Täällä sijaitsee La Padriza, joka on 50 kilometrin kokoinen alue täynnä mielenkiintoisia kalliomuodostelmia. Kylään pääset helposti bussilla numero 724, joka lähtee Plaza de Castillasta. Aivan kuten Cercedillassa, myös tästä kylästä löydät matkailuinfon, josta saat karttoja ja muuta tärkeää tietoa.  

La Gran Cañada 

La Gran Cañada on vaellusreitti, jonka kävelemiseen menee noin viisi tuntia, ja se on täynnä upeita nähtävyyksiä. 8,5 kilometrin matkalla näet kauniita rotkoja, vuoria ja henkeäsalpaavia maisemia. 

El Yelmo

El Yelmo on alueen haastavin vaellusreitti. Maasto on hyvin mäkistä, ja reitti kulkee hyvin korkealla. Manzanares el Realin kylästä kävelymatka El Yelmon aloituspaikalle kestää noin 45 minuuttia. Reitille suositellaan otettavaksi mukaan paljon vettä! 

Vaellusreitit Madridin ulkopuolella

Patones de Arriban vaellusreitit

Tunnin matkan päässä Madridista, lähellä Jamaran jokea, sijaitsee Patones de Arriba. Paikkaa kutsutaan myös nimellä ''musta kylä''. Täällä asuu vain 500 asukasta, ja suurin osa heistä asuu mustasta liuskekivestä tehdyissä taloissa. Mukavassa kylässä on hauska vain kävellä ympäriinsä ja tutkia kaunista ympäristöä, mutta kylä on myös monien vaellusreittien aloituspiste. Pääset kylään Plaza de Castillasta Madridista helposti bussilla numero 197, kun vaihdat bussia Patones de Abajossa. Alueen suosituin vaellusreitti on nimeltään Cancho de la Cabeza. 

Cancho de la Cabeza

Cancho de la Cabeza on kymmenen kilometria pitkä vaellusreitti, joka vie sinut upeiden maisemien läpi. Maasto on joiltain osin haastavaa, mutta silti hallittavissa. Reitti kulkee niin korkealta, että kirkkaana päivänä voit nähdä täältä koko Madridin. Reitin varrella on useita ravintoloita, joissa voit pitää pienen tauon ja nauttia hyvästä ruoasta. 

Lisää vaellusmatkoja