Puerto de la Cruz

Retki Puerto de la Cruziin

Kauniita maisemia ja kanarialaista elämänmenoa. Haluatko kokea Teneriffan aidon puolen? Puerto de la Cruz ei ole yhtä aurinkoinen kuin eteläpuolen resortit, mutta viehättävää kaupunkielämää täältä ei puutu. 

Puerto de la Cruzin lyömättömät näköalat

Eteläinen Teneriffa on kaikinpuolin mukava. Lyhyet välimatkat, jatkuva auringonpaiste ja matkailupalvelut tekevät kohteista kuten Playa de las Americas ja Los Cristianos loistavan lomakohteen, etenkin lapsiperheille. Jos haluat laajentaa maailmankatsomustasi, suuntaa kohti pohjoista. Puerto de la Cruz ei ole yhtä aurinkoinen kuin etelän turistikohteet, mutta näköalat vehreälle Orotavan laaksolle, Teidelle ja Atlantikselle ovat henkeäsalpaavia.

Kaupunki perustettiin jo 1600-luvulla, ja se oli tärkeä satamakaupunki viinin ja sokerintuonnissa. Tänä päivänä kaupungissa asuu 32 000 asukasta, ja joka vuosi kaupungissa käy yli 900 000 turistia. 

Puerto de la Cruz

Kävelykadut ja torit 

Mustat laavahiekkarantojen ja aidon ilmapiirin vuoksi Puerto de la Cruz sopii täydellisesti esimerkiksi talvilomareissulle. Sää saattaa olla vaihtelevaa, eikä yhtä lämmintä ja aurinkoista kuin etelämmässä, mutta se sopii silti hyvin niin altaalla olemiseen kuin kävelyretkiin kaupungin kaduille ja toreille. Täältä löytyy monia hyviä kävelykatuja – on vaikea saada tarpeekseen mukulakivikaduista ja meren äänistä. 

Puerto de la Cruz

Rento Puerto de la Cruz

Kaupungin katukuvassa voit nähdä vanhoja herrasmiehiä kävelemässä värikkäät papukaijat olkapäillään ja suuret kamerat kaulassaan. Puerto de la Cruzin ilmapiiri on mukava, ja ihmiset eivät koskaan ole liian tunkeilevia. Kaupungissa olevat matkailijat ovat hieman vanhempaa ikäluokkaa kuin esimerkiksi Playa de las Americaksessa, ja monet ovat jo ohittaneet 50 ikävuoden rajan. Puerto de la Cruzista löytyy kuitenkin mieluista tekemistä kaikille ikäluokille – merivesialtaita ja monipuolista kaupunkielämää. Puerto de la Cruz eroaa Kanariansaarten monista turistikohteista – täällä voit nähdä paikallisten lasten leikkivän toreilla, istua penkeillä puiston reunassa ja keskustella paikallisten kanssa ja tuntea aitoa kanarialaista kulttuuria. 

Nähtävää Puerto de la Cruzissa

  • El Lago Martiánez – yksi maailman kauneimmista allasalueista. 
  • El Jardín Botánico – kasvitieteellinen puutarha, jossa on yli 4000 lajiketta. 
  • El Parque Taoro – vehreä puisto keskellä kaupunkia. 
  • La Playa Jardín – hieno, musta laavahiekkaranta. 

Lue lisää matkavinkkejä Teneriffalle