Gran Canarian kaupungit

Gran Canarian kaupungit ja kylät

Tauon paikka rantaelämästä? Tee retki yhteen Gran Canarian ihanista kaupungeista – täältä löydät parhaat vinkkimme! 

Las Palmas

Las Palmas on Gran Canarian pääkaupunki, jossa asuu noin 380 000 asukasta. Las Palmas on eläväinen ja jännittävä kaupunki kiireisine satamineen, ja kaupungista löytyy myös Euroopan pisin laituri. Columbus rantautui aikoinaan tähän kyseiseen satamaan ollessaan ensimmäistä kertaa matkalla Amerikkaan. Veguetan vanhasta kaupungista löydät hurmaavia siirtomaa-ajan merkkejä. Täältä löydät kunnostetun 1400-luvun katedraalin, Santa Anan, joka oli ensimmäinen Euroopan mantereen ulkopuolinen katedraali. Sen läheisyydestä löytyy tunnettu Trianan kävelykatu, joka on täynnä erilaisia pieniä putiikkeja. Parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Avenida Mesa y Lopezilta.

Las Palmasista löytyy myös El Corte Inglésin tavaratalo, jonka läheisyydessä on monia tunnettuja vaatekauppoja kuten Zara ja Mango. Santa Catalinan puisto on Las Palmasin muodin mekka, ja se sijaitsee sataman läheisyydessä. Jos haluat nähdä paikallista elämää, voit kävellä pitkin kolmen kilometrin pituista Paseo de las Canterasin rantakatua, joka remontoitiin muutamia vuosia sitten. Täältä löydät hyvinpukeutuneita turisteja, elegantteja kotirouvia ja skeittaavia nuoria. Rantakadun lähellä on monia kahviloita, baareja, luksus- ja huoneistohotelleja. Aivan rannan alapuolella sijaitsee kaunis Playa de las Canterasin hiekkaranta.

Värikkäitä taloja Las Palmasissa

Puerto Rico

Puerto Ricon hotellit sijaitsevat rotkossa valtavan kallioston vieressä. Laaksossa on kauniita puistoja ja kukkia, viheralueita ja useita kaktuslajikkeita. Kallio suojaa hyvin tuulelta, jonka vuoksia Puerto Rico on Gran Canarian aurinkoisin kaupunki. Kaupungissa on kaksi satamaa. Toisesta satamasta lähtevät lautat Puerto de Mogániin ja Arguineguin, ja toisesta löydät pieniä kalastusveneitä. 

Satamassa voit kävellä ympäriinsä ja katsella kun kalastusveneet palaavat saaliidensa kanssa. Meri on melko tyyntä, joten täällä lapset voivat huoletta rakentaa hiekkalinnoja ja nauttia rantaelämästä. Rannalla sinulla on myös mahdollista kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja. Rentouttavan rantapäivän jälkeen voit suunnata kohti ostoskeskuksia, joista löytyy kauppoja, ravintoloita, baareja ja yökerhoja. 

San Fernando

San Fernando sijaitsee turistialueen ulkopuolella Playa del Inglésin rannan lähellä, Gran Canarian eteläpuolella. Ilmapiiri on mukava, ja hinnat ovat halvempia kuin turistialueilla. Täältä löytyy pieniä putiikkeja ja monia hyviä ja paikallisia ravintoloita.

Kirkko Teldessä

Arguineguin

Arguineguin on kalastajakylä, jossa voit kokea aitoa kanarialaista arkea. Aamuisin kalastusveneet palaavat reissuiltaan, leipomot ja pienet putiikit aukaisevat ovensa ja ravintolat suunnitelevat päivän ruokalistojaan. Tiistaisin järjestetään markkinat, jolloin koko kylä on täynnä pieniä kojuja aamusta alkaen. Satamasta pääset veneellä Puerto Ricoon ja Puerto de Mogániin. Arguineguinista pääset kävellen Patalacan rantaan. Jos jatkat matkaa hieman pidemmälle, tulet Anfi Beachin tekorannalle, jonka hiekka on tuotu karibian saarilta asti. Jalkapallofaneille tiedoksi: espanjalainen pelaaja David Silva on kotoisin Arguineguinista. 

Telde

Telde on saaren toisiksi suurin kaupunki, ja se on rakennettu siirtomaatyyliseksi. Ennen kuin espanjalaiset valloittivat saaren, oli kaupunki alkuperäisväestö guanchernojen pääkaupunki. Kaupungin tärkein nähtävyys on San Juan de Bautistan kirkko, jonka espanjalaiset valloittajat rakensivat heti saarelle tultuaan, ja kirkko onkin yksi saaren vanhimpia. 

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, tai pieni venetsia, on täydellinen paikka romanttiselle iltapäivälle tai retkelle. Pieni kalastajakylä ei ole kärsinyt turismista, ja sen aito tunnelma ja rustiikkinen viehätys näkyvät vielä tänäkin päivänä. Kävele pitkin pieniä kujia, tutustu mielenkiintoiseen satamaan ja tee virkistävä pulahdus veteen pienellä rannalla. Kalanrakastajille tämä on oikea paikka – satama on täynnä kalaravintoloita, joista saat tuoretta kalaa joka päivä. Suosittelemme erityisesti käymään ravintola Patio Canariossa. 

Galdár

Galdárin kaupunki Montaña de Galdárin tulivuoren lähellä muistuttaa guanchernojen ajasta saarella. Mielenkiintoisessa museossa voit tutustua paremmin alkuperäisasukkaiden kulttuuriin. Kaupungintalon edustalla kasvaa suuri ja vanha lohikäärmepuu. 

Puerto de Mogán

Teror

Teror on Gran Canarian uskonnollinen keskus. Täällä voit nähtä saaren suojeluspyhimyksen, Pinja-madonna, uusklassisessa 1700-luvun kirkossa. Legendan mukaan madonna nähtiin ensimmäistä kertaa pinjapuussa vuonna 1481, ja pian sen jälkeen alkoi tapahtua ihmeitä. Joidenkin mukaan ihmeitä tapahtuu yhä... 

Fataga

Fataga on pittoreski vuoristokylä kivenheiton päässä El Valle de las Mil Palmeras -nimisestä paikasta, eli tuhansien palmujen laaksosta. Täällä kadut ovat täynnä ihmisiä, talot hyvinsäilyneitä ja ympäristö vehreää. Kylässä on pieniä putiikkeja, joissa myydään erilaisia käsitöitä kuten huiveja ja keramiikkaesineitä. Fatagassa on myös mukava ravintola ja kahvila. 

Artenara

Artenara

Osa Artenaran asukkaista asuvat yhä luolissa, tai asunnoissa jotka ovat kytkettä suoraan luoliin. Asuminen ei ole yhtä askeettista kun voisi kuvitella, ja muistuttaa hyvin paljon normaalia asumista. Artenarassa on myös kiinnostava pieni kivikirkko ja ravintola loistavalla näköalalla. Artenara sijaitsee aivan saaren toisiksi korkeimman vuorenhuipun, Roque Nublon, vieressä. Tänne pääset helpoiten vuokra-autolla.  

Puerto de la Luz

Puerto de la Luz, valon satama, sijaitsee Las Palmasissa, ja on yksi maailman suurimmista ja tärkeimmistä kauppasatamista. Kiinnostavien veneiden lisäksi satamassa on myös Euroopan pisin laituri, joka on 3.5 metriä pitkä! 

Arucas

Arucas Las Palmasin pohjoispuolella on saaren kolmanneksi suurin kaupunki, joka on tunnettu Barcelonan katedraalia muistuttavasta katedraalistaan. Arucas on myös tunnettu rommistaan, Arehucasista, ja monista banaaniplantaaseistaan.