Lennot Barcelonaan

Helsingistä Barcelonaan on monia lentoyhteyksiä ja suoria lentoja löytyy muun muassa lentoyhtiöitä Finnar, Norwegian ja Vueling Airlines. Suoran lennon lentoaika noin 4 tuntia. Myös Lufthansa ja Air Baltic liikennöivät Helsingistä Barcelonaan, mutta matkalla on yksi välilasku.

Lentoaika: Helsinki-Barcelona n. 4 tuntia

Barcelonan lentokentät

Barcelona-El Prat on Barcelonan kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee noin 12 km Barcelonasta lounaaseen. Barcelonassa on myös kaksi pienempää lentokenttää, ​​Girona ja Reus, joihin lentää joitakin halpayhtiöitä, kuten Ryan Air. Valtaosa lentoyhtiöistä lentää kuitenkin El Pratin lentokentälle, kuten Norwegian ja Finnair.

El Prat -lentokenttä

El Prat, Barcelonan kansainvälinen lentokenttä on Espanjan toiseksi vilkkain lentokenttä, jossa käy noin 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Lentokentällä on kaksi terminaalia, T1 ja T2, joiden välillä on 10 minuutin matka, jonka pääsee minibussilla. Bussi, juna tai taxi kuljettaa lentokentältä Barcelonaan noin 30 minuutissa, riippuen ruuhkista.

El Pratilta pääsee helposti Barcelonaan joko Aerobus bussikuljetuksella tai lähiliikenteen junalla (Renfe). Juna on edullisin vaihtoehto ja se kulkee noin puolen tunnin välein. Hyödyllistä on ostaa 10 kerran matkakortti, joka maksaa 10,30 €.  Lentokentän juna-asemalle (Cercanías) pääsee A- ja B-terminaalin välissä kulkevaa käytävää pitkin. Junat pysähtyvät asemilla, Sants-Estaçio, Plaça de Cataluny, Arc de Triomf, sekä Clot-Arago ja jokaisella asemalla on mahdollista vaihtaa metroon. Aerobús, lentokenttäbussi kulkee 15 minuutin välein Barcelonan keskustaan ja matka maksaa 5,90 €. 

Jokaisessa terminaalissa on myös taksiasema. Taksimatka Barcelonaan maksaa noin 30-40 euroa, mutta öisin ja viikonloppuisin hinnat ovat vähän korkeampia. Taksimatka kestää noin puoli tuntia.