Apollomatkojen lisä- ja erityisehdot

Apollomatkojen lisä- ja erityisehdot, jotka koskevat 1.7.2018 alkaen tehtyjä varauksia.

Asiakkaan tekemät peruutukset ja muutokset

Yleisten matkapakettiehtojen mukaisista peruutuksista ja muutoksista peritään toimistokuluina 100 euroa/henkilö. Muilta osin Apollomatkat noudattaa yleisten matkapakettiehtojen peruutus- ja muutoskuluja. Tämä ei koske kaupunkilomia, reittilennoin toteutettavia rantalomapaketteja eikä Turkish Airlinesin tai Qatar Airwaysin operoimia matkapaketteja tai lentoja, joihin sovelletaan lentoyhtiön omia muutos- ja peruutusehtoja.
Reittilennoilla noudatetaan kaupunkilomien matkaehtoja.

1. Tilauslennoin totetutettavat rantalomapaketit

Tilauslennoilla asiakas saa muuttaa yhden kerran ilman toimistokuluja lomakohdetta, hotellia tai lähtöpäivää Apollomatkojen lomavalikoiman täysihintaiseen, saman kauden matkaan. Muutokset tulee tehdä 45 vrk ennen alkuperäisen matkan lähtöpäivää.

Kun lähtöön on alle 45 vuorokautta ja asiakas peruu matkan ilman erityistä syytä, ovat peruutuskulut aina vähintään varausmaksun verran.

Tilauslennoilla lisämaksu nimenmuutoksesta on 50 €/hlö. Nimenmuutos on mahdollista tehdä viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua huomioon ottaen Apollomatkojen asiakaspalvelun aukioloajat. Tämä ei koske kaupunkilomia eikä kyseisiä lentoyhtiöitä: Turkish Airlines ja Qatar Airways. Näihin sovelletaan lentoyhtiön omia muutos- ja peruutusehtoja.  

Asiakkaan halutessa muuttaa lähtöpäivää, lomakohdetta tai hotellia myöhemmin kuin 45 vrk ennen matkalle lähtöä, käsitellään muutos yleisten matkapakettiehtojen mukaisesti aiemman matkan peruutuksena ja uuden tilauksena.

Peruutuspäiväksi katsotaan se päivä, jolloin Apollomatkat on saanut tiedon peruutuksesta. Asiakkaan tulee ilmoittaa Apollomatkoille viimeistään 3 vrk ennen lähtöä huomioon ottaen Apollomatkojen asiakaspalvelun aukioloajat. Sairaustapauksissa juuri ennen lähtöä asiakaspalvelun ollessa suljettu, tulee matkan peruuntumisesta ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Mikäli asiakas ei käytä menolentoa kohteeseen, tulee hänen tarkistaa Apollomatkojen asiakaspalvelusta tässä tapauksessa majoitus- ja paluulentovarauksen voimassaolo.

Jos asiakas peruuttaa matkan, jossa hotelli on tilattu asiakkaan pyynnöstä Apollomatkojen sopimuskiintiön ulkopuolelta, pidättää Apollomatkat erityisehdoilla oikeuden veloittaa peruutuksen syystä riippumatta matkan peruuntumisesta aiheutuneet todelliset hotellin veloittamat kulut, kun nämä ylittävät Yleisissä matkapakettiehdoissa mainitut peruutuskulut.

Huomioithan, että lentoyhtiön kautta ostetuista lisäpalveluista ei palauteta yleensä rahoja takaisin, mikäli asiakas muuttaa matkaansa. Lisäpalvelut tulee ostaa uudestaan lentoyhtiön kautta uudelle matkalle. 

 

2. Reittilennoin toteutettavat rantalomapaketit (joissa varausmaksu välittömästi) 

Peruutus- ja muutoskulut määräytyvät valitun lentoyhtiön ja hotellin varaus- ja myyntiehtojen mukaisesti. Apollomatkat noudattavat lentoyhtiöiden omia peruutus- ja muutosehtoja, jotka eivät yleensä salli kuluttomia muutoksia tai peruutuksia. Lisäksi Apollomatkat pidättävät muutos- ja peruutustapauksissa omat toimistokulut. 

 

Matkanjärjestäjän peruutus- ja muutosoikeus

Apollomatkoilla on oikeus peruuttaa matka tai matkasarja vähäisen osanottajamäärän vuoksi, mikäli varausten määrä on vähemmän kuin 75% matkanjärjestäjän käytettävissä olevista paikoista peruutushetkellä. Peruutuksesta ilmoitetaan yleisten matkapakettiehtojen (10.1.a) mukaan.

Alennukset

Hinnan alennukset ja tarjoushinnat

Tarjoushintoja ja muita alennettuja hintoja ei voi yhdistää muihin tarjouksiin tai alennuksiin, mikäli tarjouksessa/alennuksessa ei toisin mainita. Varausta kohden voi hyödyntää yhden alennuksen. Asiakkaalla ei ole oikeutta saada hinnanalennusta käyttämättä jääneistä palveluista.

Lapsialennukset

Lapsesta, joka matkan päättyessä on alle 2-vuotias, veloitetaan tilauslennolla alk. 50 €. Lapsi matkustaa lentokoneessa vanhempiensa sylissä, eikä hänelle varata omaa lento-, lentokenttäkuljetus- tai hotellipaikkaa.

2–11-vuotiaat lapset sekä 12–17-vuotiaat nuoret voivat saada matkan perushinnasta alennusta yöpyessään lisävuoteella. Mahdollisen alennuksen suuruus vaihtelee ja matkojen hinnat riippuvat lähtöpäivästä, kohteesta ja hotellista.   

Joissakin hotelleissa lisävuoteelle voidaan majoittaa vain alle 12-vuotias. Vuoteiden ja lisävuoteiden tyyppi, koko, määrä ja saatavuus sekä mahdolliset ikärajoitukset kussakin huoneessa/huoneistossa selviävät matkan myyjältä. Lapsialennusta ei saa samanaikaisesti muiden alennusten kanssa. Lapsi-/nuorisoalennuksen edellytyksenä on, että lapsi/nuori majoittautuu samaan huoneeseen/huoneistoon lisävuoteelle vähintään 2–4 täyden hinnan maksavan aikuisen kanssa. Hintoihin lisätään mahdolliset lisämaksut kuten mm. kuljetukset kohteessa, hotellikohtaiset lisämaksut: ateriat, parveke/terassi, merinäköala.

Lisävuodealennus

Jotta lisävuodealennus voidaan myöntää, tulee huoneen/huoneiston kaikki normaalit vuoteet olla täynnä ja kaikki niihin majoittuvat matkustajat maksaneet aikuisen täyden hinnan. Lisävuoteelle majoittuville myönnetään tällöin lisävuodealennus, joka lasketaan normaalihintaisesta matkasta. Muita alennuksia ei myönnetä samanaikaisesti.

Sairastapaukset juuri ennen lähtöä

Ennen matkan alkua tapahtuvasta viime hetken peruutuksesta tulee ilmoittaa viivytyksettä Apollomatkoille. Asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella ilmoitus tulee tehdä viipymättä sähköpostitse osoitteeseen [email protected] 

Henkilötietojen käyttötarkoitus

Apollomatkat pidättää oikeuden käsitellä lainsäädännön sallimin tavoin asiakkaan henkilötietoja varattuun matkaan liittyviin palveluihin ja tuotteisiin, sekä niiden markkinointiin. Tietoja voidaan luovuttaa myös tarpeen vaatiessa Apollomatkojen yhteistyökumppaneille näihin tuotteisiin ja palveluihin liittyen.

Lue lisää tietosuojakäytännöstämme.

Huomautukset ja reklamaatiot

Asiakkaan tulee tehdä mahdolliset huomautukset ja reklamaatiot oppaalle tai paikalliselle yhteistyökumppanille kohteessa, jotta asiaan saataisiin tyydyttävä ratkaisu jo matkakohteessa. Asiakkaan tulee olla yhteydessä matkalipussa löytyvään palvelupuhelinnumeroon. Emme voi käsitellä valituksia kotiinpaluun jälkeen, jollei niistä ole ilmoitettu oppaalle/paikalliselle yhteistyökumppanille. Reklamaatiot tulee tehdä aina kirjallisesti Apollomatkoille.

Apollomatkat
Aleksanterinkatu 46
00100 Helsinki

tai sähköisellä lomakkeella.

Matkustajan vastuut ja velvollisuudet

Ainoastaan Apollomatkoilla ja sen valtuuttamilla matkatoimistoilla on oikeus välittää Apollomatkojen matkoja.

Asiakas on velvollinen tarkistamaan matkavahvistuksen ja lentolipun niin, että siinä olevat tiedot ovat oikein ja sovitun mukaiset. Mikäli asiakas havaitsee puutteita tai virheitä, tulee niistä ilmoittaa välittömästi Apollomatkoille tai matkan myyneelle matkatoimistolle. Matkustaja on myös velvollinen ilmoittamaan omien yhteystietojensa muuttumisesta sekä pitää huoli, että hänellä on matkavakuutus.

Alle 18-vuotiaan matkustajan tulee toimittaa Apollomatkoille huoltajan suostumus, mikäli matkustaa ilman huoltajaa.

Asiakkaan tulee ennen uuden matkan varaamista peruttaa aiemmin samalle ajankohdalle varaamansa matka. Mikäli asiakas ei noudata tätä velvollisuutta, on Apollomatkoilla oikeus peruuttaa kyseiset aiemmat varaukset ilman erillistä ilmoitusta. 

Pelkät lennot ostaneen asiakkaan tulee ilmoittaa matkanjärjestäjälle tarkat yhteystietonsa matkan aikana. Yhteystietojen muutokset tulee ilmoittaa välittömästi matkanjärjestäjälle. Asiakas on velvollinen olemaan yhteydessä matkanjärjestäjän edustajaan vähintään vuorokautta ennen lentoa ja tarkistamaan mahdolliset aikataulumuutokset paluulentoa varten. Edellä mainittu koskee myös asiakkaita, jotka eivät käytä lainkaan varaamaansa majoitusta tai käyttää sitä vain osan lomastaan. 

Mikäli asiakas ei matkalle lähdettäessä ilmoittaudu lentoasemalla lentolipussa ilmoitettuna aikana, matkanjärjestäjällä on oikeus myydä matka uudelleen.

Asiakkaalla ei ole oikeutta saada hinnan alennusta käyttämättä jättämistään palveluista.

Asiakas, joka ei ole Suomen kansalainen, on itse velvoitettu tarkistamaan varaamansa matkakohteen passi- ja viisumimääräykset ja järjestämään itselleen tarvittavat asiakirjat.

Lentoyhtiöiden säännöt saattavat poiketa liittyen raskaana olevan matkustamiseen. Useimmat lentoyhtiöt rajoittavat matkustamista, mikäli raskaus on edennyt 28. raskausviikolle. Matkustajan tulee ennen matkalle lähtöä tarkistaa lentoyhtiötä koskevat säännöt. Lentoyhtiö voi vaatia englanninkielisen raskaustodistuksen.

Määrittelemätön matka

Majoitus voi sijaita missä vain, myös ilmoitetun matkakohteen ulkopuolella. Hotelli ei välttämättä kuulu Apollomatkojen tavalliseen hotellivalikoimaan. Määrittelemättömällä matkalla matkustava asiakas saatetaan matkan aikana siirtää toiseen majoituspaikkaan. Toisinaan majoitusta voi joutua vaihtamaan useammin kuin kerran. Huoneessa on oma wc ja kylpyamme/suihku. Hintaan ei sisälly aterioita. Määrittelemättömällä matkalla on rajoitetut opaspalvelut. Mikäli asiakas varaa useamman huoneen määrittelemättömällä majoituksella, tulee saman hotellin vahvistamisesta lisämaksu. Asiakkaan tulee olla tässä tapauksessa yhteydessä Apollomatkojen asiakaspalveluun matkan varauksen jälkeen.

Maksuehdot tilauslennoilla

Jos matka varataan vähintään 45 vrk ennen matkalle lähtöä:

 • varausmaksu 200 €/henkilö (kaukomatkat 300 €/hlö) tulee maksaa 7 vuorokauden sisällä varauspäivästä. Osassa talvikauden matkoja varausmaksu on 300 €/henkilö.

 • loppumaksu tulee maksaa viimeistään 45 vrk ennen matkalle lähtöä.

Mikäli matka varataan alle 45 vrk ennen matkalle lähtöä, tulee koko matkan hinta maksaa heti varauksen yhteydessä, joko luottokortilla tai verkkomaksuna.

 

Maksutavat tilauslennoilla

Maksun voi suorittaa Apollomatkojen nettisivuilla tai halutessaan maksaa matkan pankkisiirrolla Apollomatkojen pankkitilille FI32 3301 0001 1569 83  (BIC ESSEFIHX)

Matkan hintaan sisältyy

 • edestakainen lento tilausvahvistuksessa mainitulta lentoasemalta lentokohteeseen sekä mahdolliset lentokenttäverot

 • majoitus ja mahdolliset ateriat tilausvahvistuksen mukaisesti

 • ilmoitettujen tietojen mukaiset opaspalvelut kohteessa

 • sähköpostitse lähetettävät matkaliput

Matkan perushinta edellyttää, että huoneeseen/huoneistoon majoittuu useampi kuin yksi henkilö. Mikäli matkustajien määrä jää vajaaksi huoneeseen/huoneistoon majoittautuvalta peritään Apollomatkojen ilmoittama/esitteessä mainittu lisämaksu.

Matkan hintaan ei sisälly

 • passi- ja viisumikulut (ellei toisin mainita)

 • rokotuskulut

 • matkavakuutus

 • lentokenttäkuljetukset (varattavissa lisämaksusta)

 • juoma- ja palvelurahat kohteessa

 • postitse lähetettävä tilausvahvistus/matkalippu

 • liittymäkuljetukset kotimaassa

 • retket ja muut maksulliset lisäpalvelut kohteessa

 • mahdolliset kohdemaan pakolliset hotelli- tai kaupunkiverot, jotka asiakkaan tulee maksaa suoraan hotellille

 • ruumaan menevä matkatavara (lisämaksullinen osassa lentoyhtiöistä)

 • palvelumaksu erikseen räätälöitävistä palveluista asiakkaan pyynnöstä

Matkan tilaushetkellä voimassaoleva hinta on asiakasta sitova. Apollomatkoilla on oikeus tehdä erilaisia hintatarjouksia ja alentaa matkojen hintoja. Alennetut hinnat ovat voimassa siitä hetkestä lähtien kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske sitä ennen varattuja matkoja. 

Apollomatkat pidättää oikeuden hintojen ja alennusten korjauksiin sekä muutoksiin.

Apollomatkoilla on oikeus antaa asiakkaalleen paremmat järjestelyt kuin mitä tehty varaus edellyttää. Apollomatkoilla ei kuitenkaan ole velvollisuutta antaa kaikille matkustajille samoja lisäpalveluita.

Maksulliset lisäpalvelut

Asiakkaalla on tietyissä hotelleissa mahdollisuus ostaa lisämaksusta esim. parveke/terassi, merinäköala, yhden hengen huone.

Asiakkalla on tietyissä kohteissa mahdollisuus ostaa Apollomatkojen kautta lentokenttäkuljetukset ennakkoon. Mikäli asiakas haluaa perua lentokenttäkuljetukset, tulee hänen tarkistaa mahdolliset peruutuskulut Apollomatkojen asiakaspalvelusta.  

Lentoyhtiön kautta ostetuista lisäpalveluista ei palauteta yleensä rahoja takaisin, mikäli asiakas muuttaa matkaansa. Lisäpalvelut tulee ostaa uudestaan lentoyhtiön kautta uudelle matkalle.

Muutosturva tilauslennoilla 14.2.2022 asti:

Apollomatkojen muutosturva tilauslennoilla sisältää:

– Avoin kauppa 3 kuukautta (90 päivää)
Voit peruuttaa matkavarauksesi ilman kuluja 3 kuukauden (90 päivän) sisällä varauksesta, jos matkavaraus tehdään vähintään 6 kk eli 180 päivää ennen lähtöä.

– Kuluton muutos
Tilauslennoilla saat muuttaa ilman toimistokuluja lomakohdetta, hotellia tai lähtöpäivää toiseen Apollomatkojen lomavalikoiman matkaan kunhan alkuperäisen matkan lähtöpäivään on vielä yli 45 päivää. Matkaa ei voi muuttaa alennushintaiseen matkaan.

– Kuluton nimenmuutos
Voit muuttaa matkustajan nimeä ilman kuluja aina 48 tuntia ennen lähtöä huomioon ottaen Apollomatkojen toimiston aukioloajat. Tämä ei koske kaupunkilomia eikä kyseisiä lentoyhtiöitä: Turkish Airlines ja Qatar Airways. Näihin sovelletaan lentoyhtiön omia muutos- ja peruutusehtoja. 

– Kuluton peruutus matkustajan sairastapauksessa
Voit peruuttaa varauksesi kuluttomasti ennen matkan alkua lääkärintodistuksella, mikäli sinä tai joku muu samalla varauksella oleva matkustaja sairastuu ennen matkan alkua. Tämä ei koske kaupunkilomia eikä kyseisiä lentoyhtiöitä: Turkish Airlines ja Qatar Airways. Näihin sovelletaan lentoyhtiön omia muutos- ja peruutusehtoja.  Muiden matkalle lähtijöiden hinnat pysyvät ennallaan, mikäli varaukselta perutaan vain osa matkustajista.

Ennen matkan alkua tapahtuvasta viime hetken peruutuksesta tulee ilmoittaa viivytyksettä Apollomatkoille. Asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella ilmoitus tulee tehdä viipymättä sähköpostitse osoitteeseen [email protected] Virallinen lääkärintodistus tulee toimittaa Apollomatkoille mahdollisimman pian ja se tulee olla myönnetty viimeistään lähtöpäivänä.

Muutosturva on voimassa ainoastaan tilauslennolla tehtäviin valmismatkoihin (pelkkä lento ja lento+hotelli). Kaikilla varaukselle merkityillä matkustajilla tulee olla muutosturva. Kuluton muutosoikeus ei koske muutoksia reittilennolla toteutettaviin matkoihin, risteilyihin, pelkkään lentoon tai pelkkään majoitukseen.

Voit lisätä muutosturvan varaukseesi ennen varausmaksun eräpäivää. Sitova sopimus syntyy, kun Apollomatkat on kirjallisesti vahvistanut tilauksen ja matkustaja on maksanut varausmaksun ilmoitetussa määräajassa matkanjärjestäjän ohjeiden mukaan. Huomioithan, että sopimuksen syntymisen jälkeen muutosturvan hintaa ei palauteta edes peruutustapauksissa. 

Muutosturva kattaa vain Apollomatkoille maksetun matkan, ei mahdollisesti muilta elinkeinonharjoittajilta tehtyjä matkaan liittyviä ostoja. 

Vain varaukselle merkitty päävaraaja voi tehdä muutosturvan kattamia muutoksia tai peruutuksia matkavaraukseen. Päävaraaja on henkilö, jonka nimellä varaus on tehty ja jonka nimi on varauksella ensimmäisenä. Matkavarausta tehtäessä sopimus syntyy päävaraaja ja Apollomatkojen välille. Muiden varauksella olevien matkustajien tulee tehdä muutokset aina päävaraajan kautta. Peruutustilanteissa mahdollinen rahanpalautus maksetaan päävaraajalle.

Muutosturvassa oleva avoin kauppa on voimassa, kun alkuperäisestä varauspäivästä on yli 180 päivää lähtöön. Muutosturva antaa oikeuden syystä riippumatta muuttaa kuluttomasti lähtöpäivää, kohdetta, hotellia tai matkan pituutta, kun muutos tehdään aikaisemmin kuin 45 päivää ennen alkuperäisen matkan alkua. Matkaa ei voi muuttaa alennushintaiseen matkaan. 

Muutosoikeus koskee matkoja, joiden pituus on enintään 28 päivää. Päävaraaja voi muuttaa matkustajan nimeä ilman kuluja aina 48 tuntia ennen lähtöä huomioon ottaen Apollomatkojen toimiston aukioloajat.

Ryhmät

Ryhmäksi katsotaan seurue, johon kuuluu vähintään 10 täyden hinnan maksavaa matkustajaa yhtenäisin matkajärjestelyin. Ryhmien maksuehdot sovitaan kullekin ryhmälle erikseen.

Muun lainsäädännön nojalla saadun korvauksen vähentäminen

Jos matkustajalle on myönnetty korvausta tai alennusta matkustajien oikeuksia koskevan Euroopan unionin lainsäädännön tai kansainvälisten yleissopimusten nojalla, korvauksen määrä on 
vähennettävä näiden ehtojen nojalla myönnettävästä korvauksesta. Matkustaja on siis velvollinen ilmoittamaan muilta tahoilta saamistaan matkapaketin virheeseen liittyvistä hyvityksistä Apollomatkoille.

 

Päivitykset Apollomatkojen lisä- ja erityisehtoihin:

5.9.2019 Varausmaksun suuruus päivitetty
17.11.2020 Varausmaksun suuruus päivitetty
17.11.2020 Pankkitilin numero päivitetty
9.2.2022 Muutosturvan ehdot päivitetty 

29.8.2022 Reittilennoin totetutettavien rantalomapakettien peruutuskulu päivitetty