Passi ja viisumi - Arabiemiraatit

Suomen kansalaisilta vaaditaan Arabiemiraatteihin passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse Arabiemiraatteihin viisumia alle 30 vuorokauden matkalle. Maahan saapumisen yhteydessä suomalaiselle myönnetään Entry Visit Visa, joka on ilmainen ja voimassa 30 päivää. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. 

Ulkoministeriön tiedotteessa on kerrottu, että Arabiemiraattien liiton virallisen säännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Yleensä maahantulo on kuitenkin ollut mahdollista, vaikka passissa on Israelin leima. Matkustajan omalla vastuulla on harkita, hankkiiko uuden passin. Apollomatkat suosittelee uuden passin hankkimista, mikäli nykyisestä passista löytyy Israelin leima. 

Muiden maiden kansalaisten tulee selvittää passi- ja viisumimääräykset omatoimisesti. Apollomatkat eivät järjestä viisumeita Arabiemiraatteihin.
Ota matkalle mukaan käyttämiesi reseptilääkkeiden resepteistä englanninkielinen käännös. Mikäli sinulla on mukana muita vahvoja lääkkeitä, sinulta saatetaan pyytää englanninkielinen lääkärintodistus, josta käy ilmi, että kyseisen lääkkeen käyttäminen on sinulle välttämätöntä. Lisätietoja lääkeaineiden tuonnista Arabiemiraatteihin voit lukea Ulkoministeriön sivuilta.

Alle 21-vuotiaat hotellista riippuen eivät saa kirjautua sisään hotelliin ilman vanhemman lupaa. Tällöin ilman vanhempia matkustavilla tulee olla mukana passikopio vanhemman passista sekä vapaamuotoinen lupa englanniksi. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, tulee mukana olla syntymätodistus. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme ([email protected] / 09 61547400) tai Arabiemiraattien suurlähetystöstä: www.uaeembassy.se