Hyvä tietää ennen kiertomatkaa

Täältä löydätte tärkeää tietoa kiertomatkaan liittyen. Mikäli mieleen herää lisäkysymyksiä, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme

Yleisiä matkavinkkejä ja tärkeää tietoa Apollomatkojen lomista löydät täältä

Päiväohjelma
Huomioithan, että muutokset kiertomatkan ohjelmassa ja reitissä ovat mahdollisia matkan aikana. Tähän voivat vaikuttaa esimerkiksi äkilliset tapahtumat, kuten sääolosuhteet, lakko, lennon myöhästyminen, paikalliset aukioloajat tai säännöt. Kiertomatkalla noudatetaan päiväohjelmaa, jonka tarkoituksena on voida omatoimisesti seurata ohjelmaa sekä sopeutua paikalliseen kulttuuriin ja ympäristöön.

Osallistujat

Turvallisuussyistä emme julkaise listaa osallistujista/merkintöjä asiakkaistamme, jotka osallistuvat kiertomatkalle. Mahdolliset korjaukset tehdään kiertomatkan aikana. 

Tipit

Apollon kiertomatkan aikana tulet kohtaamaan maan jokapäiväisiä tapahtumia, jotka voivat tuntua vierailta pohjoismaalaisille. Tulet näkemään puolia, joita et ”tavallisella” matkalla välttämättä näe ja koe. Esimerkiksi tippiä annetaan niin laukunkantajalle, kuskille, paikallisoppaille ja ravintolahenkilökunnalle. Oppaamme ohjeistavat sinua sopivissa tippisummissa.  

Lentoliput

Tarkistathan, että nimet lentolipussa täsmäävät passisi kanssa. Mikäli nimesi on kirjoitettu väärin, tulee sinun välittömästi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse. Matkan varauksen yhteydessä tulee sinun myös ilmoittaa kaikkien kanssamatkustajien passin numerot ja syntymäajat lentovaraukselle. Liput sisämaan lennoista saat kohteessa.

Liikuntarajoitukset

Kiertomatkoillamme matkustamme ryhmässä. Matkalla noudatetaan päiväohjelmaa, jonka tarkoituksena on osata omatoimisesti seurata ohjelmaa sekä sopeutumaan paikalliseen kulttuuriin ja ympäristöön.

Oppaat

Kiertomatkoillamme on Apollomatkojen suomenkielinen opas. Tietyissä tapauksissa toimii englanninkielinen paikallisopas, sillä monissa julkisissa kohteissa hyväksytään ainoastaan kotimaan oppaat. Omat oppaamme tulevat kuitenkin olemaan paikalla kertomassa lyhyesti, mitä paikallisopas sanoo.

Hotellit

Kiertomatkan infopaketista löytyy lista hotelleista, missä majoittaudutaan matkan aikana. Huomioithan ystävällisesti, että hotellit voivat matkan aikana vaihtua äkillisistä muutoksista johtuen. Hotellien luokitukset eivät ole ilmoitettu etukäteen, sillä eri maissa on eri luokitusvaatimukset. Hotellit ovat valittu huolellisesti ja kiertomatkoille sopiviksi.

Yhdistelmät

Monet kiertomatkoistamme voidaan yhdistää johonkin rantalomakohteistamme. Valmistaudu lopettamaan kiertomatkasi ylimääräisellä lomaviikolla auringossa! Lisätietoja saatte myyjiltämme. Kiertomatkan aikana voitte tutustua enemmän tarjoamiimme yhdistelmämatkoihin.

Paikallisoppaat

Joissakin paikalliskohteissa toimii paikallinen opaspalvelu englanniksi. Monissa maissa sallitaan ainoastaan lisenssiä omaavan paikallisoppaan opastus. Oppaamme ovat kuitenkin jatkuvasti mukana tiivistämässä paikallisoppaan kertomuksia. Lue lisää kohdasta ”Tipit”.

Osallistujamäärä

Kiertomatkalle vaaditaan tietty määrä osallistujia matkan toteutumista varten. Lisätietoja ryhmän minimimäärästä löydätte ”Matkasta” -otsikon alla.

Ruoat matkan aikana

Kiertomatkaan sisältyvistä ruoista löydät tarkempaa lisätietoa täältä. Oppaat antavat mielellään lisätietoja ja vinkkejä sopivista ravintoloista, mikäli et halua osallistua hintaan sisältyviin ruokailuihin.  Ruokajuomat eivät sisälly ruokailuihin, ellei toisin mainita. Monissa maissa vaaditaan siistimpää pukeutumista illalliselle ja suosittelemme teitä ottamaan myös ”hienompia” vaatteita mukaan. Lue lisää kiertomatkan infopaketista.

Passi

Kaikilla matkustajilla tulee olla voimassa oleva passi. Huomioithan, että kuvallinen passi vaaditaan myös sylilapsille. Varmista, että passisi on voimassa vielä kuusi kuukautta matkan jälkeen, ja että passi ei ole vahingoittunut.

Viallinen passi ei kelpaa matkalle. Mikäli mieleen herää lisäkysymyksiä passiin liittyen, olettehan ystävällisesti yhteydessä oman kuntasi poliisiin tai muuhun viranomaiseen. Apollomatkat ei vastaa seurauksista, jos asiakkaan passi tai viisumi on vanhentunut.

Lue lisää passista

Reittilennot/liput

Osa matkoistamme järjestetään reittilennoin. Lähetämme sinulle Apollomatkojen lipun muutamaa viikkoa ennen matkaa. Huomioithan, että reittilentojen liput lähetetään sinulle erikseen noin 14 päivää ennen matkaa.

Mikäli et ole saanut lippua seitsemän arkipäivän sisällä ennen matkaa, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä välittömästi.

Reittilentolippu on henkilökohtainen, ja on tärkeää, että nimesi on lipussa oikein kirjoitettu, ja että tiedot täsmäävät passitietojesi kanssa. Mahdolliset virheet tulee ilmoittaa heti, kun saatte varausvahvistuksen.  Mikäli virhe korjataan vasta myöhemmin, voi lentoyhtiö periä nimenmuutoksista lisämaksuja, jonka matkustaja kustantaa itse.

Matkaehdot

Tutustu valmismatkaehtoihin ja erikoismatkaehtoihimme.

Erikoisruokavalio

Erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Jos olet varannut matkan internetin kautta, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Välitämme tiedot erikoisruokavalioista hotellille/ravintolalle, mutta emme vastaa ruokailujen kokoonpanoista. 

Rokotteet

Rokotetiedot löydät Rokote.fi-nettisivuilta.

Viisumi

Ota selvää tarvittavista matkadokumenteista hyvissä ajoin ennen matkaa.

Lisätietoa viisumeista