Leijalautailua

Urheilua Dominikaanisessa tasavallassa

Jos etsit aktiivista lomaa, on Dominikaaninen tasavalta täydellinen kohde – täältä löydät vauhdikasta menoa niin mereltä, rannalta kuin maaltakin. Opettele leija- ja purjelautailun salat, kokeile koskenlaskua, vaella uskomattomissa maisemissa tai pelaa kierros golfia trooppisessa ilmastossa. 

Vedenalainen maailma

Sukellusta

Haluatko tutustua vedenalaiseen maailmaan? Dominikaanisessa tasavallassa on useita sukellusfirmoja, joista löydät kaikki tarvittavat välineet. Vaihtoehtoja sopii niin kokeneemmille kuin ensikertalaisillekin. Kokeneet ja koulutetut ohjaajat takaavat turvallisen ja jännittävän kokemuksen. Huomioithan, että sukellukseen liittyy aina säävaraus. 

Kajakointi

Kajakin vuokraaminen on suosittu tapa nähdä saarta, ja jos tahdot ikimuistoisen luontokokemuksen, suuntaa kohti Yaque del Northen jokea. Täällä voit ohjaajien opastuksella meloa kristallin kirkkaassa vedessä, tehdä retkiä rotkojen lävitse ja tutustua luonnonaltaisiin. 

Trooppista golfia

Dominikaanisesta tasavallasta löytyy suurin osa karibian golf-kentistä, ja standardit ovat korkeat. Useiden suurien hotellien yhteydestä löytyy myös oma golf-kenttä. Myös Playa Doradassa on hieno kenttä.

Surffareiden paratiisi

Dominikaanisen tasavallan vesi- ja tuuliolosuhteet sopivat täydellisesti surffaamiseen, olit sitten alottelija tai kokenut lautailija. Parhaat olosuhteet löytyvät saaren pohjoispuolelta, esimerkiksi Cabareten kaupungista. Täällä pidetään myös useita surffikursseja. Playa Encuentran ranta Cabareten lähellä on yksi maailman parhaista surffausrannoista, jonne surffarit ympäri maailmaa suuntaavat. Joka vuosi maaliskuussa täällä järjestetään maailman arvostetuin surffikilpailu, Encuentra Classic

Vaella lomalla

Vaelluksista pitäville Dominikaanisesta tasavallasta löytyy useita kansallispuistoja, joissa voit osallistua opastetulle kierrokselle. Suosituin retkikohde on Pico Duarte, joka on Länsi-Intian korkein vuori. Kun vuori sai nimensä, sen uskottiin olevan 3 157 metriä meren pinnan yläpuolella, mutta todellisuudessa se on 3 087 metrinen. Retki Pico Duarte kräver övernattning. Rancho Baiguateen voit järjestää omanlaisesi retken.

Golfia Dominikaanisessa Tasavallassa
Koskenlaskua

Baseball

Jos pidät baseballista, kannattaa käydä katsomassa peli lomasi aikana. Baseball on suuri kansallisurheilu, ja baseball-sesongin aikana lokakuusta alkaen voit nähdä parhaiden pelaajien ja joukkueiden pelaavan täällä. Kaksi tunnetuinta joukkuetta ovat Licey Santo Domingosta ja Las Aguilas Santiagosta. 

Koskenlasku

Hyppää kyytiin jännittävään seikkailuun Yaquedel Northen jokeen, joka on myös Karibian pisin joki. Koulutettujen ohjaajien opastuksella pääset laskemaan alas koskea. Nopeatempoinen aktiviteetti soveltuu yli 12-vuotiaille. 

Rantalentopallo

Kun kyllästyt makaamaan auringossa, voit pelata erän rantalentopalloa. Verkkoja löytyy saaren monilta rannoilta, eikä varmasti ole vaikeaa löytää pelikavereita! 

Lue lisää matkavinkkejä Dominikaaniseen tasavaltaan