Pico Isabel de Torres

Dominikaanisen tasavallan nähtävyyksiä

Jos tahdot nähdä paljon lomasi aikana, on Dominikaaninen tasavalta oikea paikka sinulle. Jännittäviä kaupunkeja, historiallisia nähtävyyksiä, kiinnostavia museoita ja henkeäsalpaavia näköaloja – löydät varmasti ikimuistoisia paikkoja nähtäväksi! 

Nähtävyyksiä Dominikaanisessa Tasavallassa

Pääkaupunki Santo Domingo

Matka saaren pääkaupunki Santo Domingoon on kuin matka sadan vuoden taakse. Kaupunki perustettiin vuonna 1496, ja sen vanha osa, Zona Colonial, on kunnostettu niin että monet kultturellit paikat ja kadut näyttävät täysin samalta kuin 1500-luvulla. Santo Domingo sijaitsee noin viiden tunnin päässä Puerto Platasta, ja monet pitkänmatkanbussit ajavat tänne päivittäin. Matkalla pääkaupunkiin kuljet monien kaupunkien ohi kuten Moca, jota kutsutaan myös Dominikaaniseksi New Yorkiksi, ja Bonao. Päivän aikana voit viereilla useissa nähtävyyksissä, kkuten Santa Maria La Menorin katedraalissa tai FortalezaOzaman linnoituksessa, jonka itsenäisyystaistelijat valloittivat itsenäisyyspäivänä 27.2.1844. Kaupungista löytyy myös hyvät ostosmahdollisuudet, ja löydät niin pieniä putiikkeja kuin suurempia ostoskeskuksiakin. 

Santiago

Dominikaanisen tasavallan toiseksi suurimmassa kaupungissa Santiagossa sijaitsee maan itsenäisyyskamppailun muistomerkki. Muistomerkki on kukkulalla, josta on upeat näkymät kaupungin yli.

Puerto Plata ja Pico Isabel de Torres

Viihtyisän satamakaupunki Puerto Platan (Hopeakaupunki) on perustanut Nicolas de Ovando vuonna 1502, ja se sai nimensä Christofer Columbukselta, joka näki kuinka aurinko kimalteli meressä. Pittoreskin kaupungin eteläpuolella kohoaa Pico Isabel de Torresin vuori, jonka huipulla on Jeesuksen patsas, joka muistuttaa Rio de Janeiron vastaavaa patsasta. Vuorelta on myös henkeäsalpaajat näkymät kaupungin ylitse. Ylös vuoren huipulle pääset köysiradalla, joka kulkee joka kymmenen minuutin välein.

 

Sosua

Sosua sijaitsee saaren pohjoispuolella, Puerto Platan ja Cabaretem välissä. Kylä rakennettiin vuonna 1940-luvulla noin 600 juutalaisen toimesta, jotka pakenivat saksalaisia toisen maailmansodan aikana. Yksi kylän nähtävyyksistä nähtävyyksistä on juutalainen museo, Calle Dr Alejo Martinez. Myös sukeltaminen ja snorklaaminen ovat suosittuja aktiviteettejan, sillä täältä löydät useita koralliriuttoja. Kävele rantaa pitkin, tutki pieniä käsityökojuja, rentoudu aurinkovarjon alla tai pulahda kristallinkirkkaaseen veteen. 

Brugalin rommitehdas

Brugalin perhe on maailman kolmanneksi suurin rommintuottaja, ja he tuottavat lähes 300 000 litraa päivittäin. Brugal on myös vanhin ja tunnetuin rommi Dominikaanisessa tasavallassa, ja sitä myydää ympäri maailmaa. Tehdas sijaitsee Puerto Platan ulkopuolella, ja voit vierailla tehtaassa ja ostaa juotavaa kotiinvietäväksi. 

Ranta Sousassa

Meripihkamuseo

Saaren pohjoisrannikkoa kutsutaan Costa de Ambariksi, joka tarkoittaa meripihkarannikkoa. Se on saanut nimensä vuoristaan, joissa on lähes maailman suurimmat meripihkavarat. Museossa Puerto Platassa voit ihailla eri muotoisia, värisiä ja sävyisiä kiviä. Museosta löytyy myös sinistä Larimar kiveä, joka on ainutlaatuista Dominikaanisessa tasavallassa. Jos tahdot ostaa meripihkaa, on sitä saatavilla museossa. Rannoilla ja markkinoilla myydään halvempia kiviä, jotka ovat usein kuitenkin jäljitelmiä. Osoite: Amber Museum, Calle Duarte 61, Puerto Plata.

Fortet San Felipe

Puerto Platassa on San Felipen linnoitus 1500-luvulta, jonka löydät Maleconin rantakadun lopusta. Linnoitus rakennettiin suojaksi merirosvoja ja muita valloittajia vastaan.