Shoppailua Dubaissa

Shoppailua Dubaissa

Dubai on shoppailijan paratiisi, jossa on lukuisia ostoskeskuksia ja ostosmahdollisuuksia. Valikoima on valtava – täältä löytyy kaikkea mitä voit ikinä edes kuvitella. Shoppaile suurissa ostoskeskuksissa tai värikkäissä soukeissa Dubain vanhassa kaupungissa. 

Ostoskeskukset

Dubai Mall on maailman suurin ostoskeskus. Täällä on yli 1200 liikettä tunnetuista ketjukaupoista kuten Zara ja Vero Moda ylellisiin merkkikauppoihin kuten Dior, Louis Vuitton ja Gucci. Täältä löydät kaikkea! Kauppojen lisäksi löydät 150 ruokapaikkaa, luisteluradan, 22 elokuvateatteria ja maailman suurimman akvaarion. Dubai Mall sijaitsee Burj Khalifan luona. 

Dubai Mall

Mall of the Emirates on yksi Dubain tunnetuimpia ostoskeskuksia, ja sieltä löytyy yli 500 kauppaa, 85 ravintolaa ja monia kahviloita. Ostosten lisäksi voit keilata, pelata biljardia tai ajaa miniautoa. Ostoskeskuksessa on myös kaksi viiden tähden hotellia sekä sisälaskettelukeskus Ski Dubai. Käy laskettelemassa ihanan shoppailupäivän jälkeen! 

Shoppaile yhdessä Dubain eleganteimmista korukaupoista. Wafi City on saanut inspiraationsa Egyptistä, ja sieltä löytyy yli 200 eri liikettä. Wafi Citystä löytyy myös ravintoloita sekä perineinen arabialainen souk kahdessa kerroksessa. Sisällä on kävelykatu, josta pääsee hotelli Rafflesiin. 

Deira City Center on suosittu ostoskeskus Arabiemiirikunnissa. Täältä löydät satoja liikkeitä ja kansainvälisiä merkkejä. Voit myös käydä elokuvissa ja valita 11 salista. Käy myös ruokamarketissa ja Dubain parhaiten varustellussa ruokakaupassa.

Basaarit ja soukit

Karama Bazaar Bur Dubaissa on ostosalue, josta löytyy erilaisia asioita edulliseen hintaa. Täältä löydät vaatteita, asusteita, huonekaluja, tuliaisia ja leluja. Voit ostaa myös erilaisia paikallisia ruokia sekä kalaa, vihanneksia ja hedelmiä. Karama Bazaar on yksi Dubain suosituimpia ostosalueita. Hyvänä matkamuistona voit ostaa esimerkiksi ''shishan'', eli vesipiipun. Avoinna joka päivä klo 23 saakka. Älä unohda tinkiä! 

Dubaissa voit kokea aitoa markkinatunnelmaa ''soukeissa'', jotka kuitenkin eroavat hieman meidän tuntemista markkinoista. Ne sijaitsevat sisätiloissa ja ovat kuin pieniä mukavia ostoskeskuksia. Monet paikalliset käyvät soukeissa, ja ne ovat tietenkin halvempia ostospaikkoja tinkimismahdollisuuden takia. Ilmapiiri on korkealla, ja suosittelemmekin käymään ainakin yhdessä soukissa lomasi aikana, jotta voit tuntea aitoa arabialaista kulttuuria. Kaikista suosituimpia ovat kultasoukit, joita löytyy useampia. Muutamia esimerkkejä ovat Souk Mandinat Jumeirah, kultasoukit Jumeirahissa, mauste- ja parfyymisoukit Deirassa ja tekstiilisoukit Bur Dubaissa.

Mausteita soukissa

Oudin maaginen tuoksu

Kävellessäsi soukeilla huomaat niissä olevan erikoisen tuoksun. Se tulee perinteisestä Oud-tuoksusta, jota ei voi olla tunnistamatta. Oudi koostuu erilaisista aineksista, jotka tekevät sen ominaistuoksusta uskomattoman hyvän. Arabimaissa sitä käytetään myös parannuskeinona useisiin sisäisiin vaivoihin. Tuoksua voit ostaa soukeista tai useista kauppakeskuksista, ja sitä on saatavilla myös öljyn muodossa, jolloin sitä käytetään erilaisissa hajuvesissä.