Vastuullinen matkailu

Yhteiskuntavastuu Travelife

Suurena matkanjärjestäjänä Apollo haluaa edistaa kestävää matkailua. Ei pelkästään ympäristön näkökulmasta vaan myös yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti.

Apollo on Pohjoismaiden ensimmäinen Travelife Certified -sertifioitu matkanjärjestäjä. Sertifiointi julkistettiin ITB:ssä Berliinissä maaliskuun alussa 2015. Sertifioinnin myöntää hollantilainen Travelife.

Sertifioinnissa on tarkastettu ja hyväksytty yli 200 kestävän kehityksen kriteeriä yrityksen toiminnassa. Kaikki prosessit toimistossa, sisäänostoissa, henkilöstöasioissa, toimittajissa, kohdetoiminnoissa, viestinnässä ja asiakastoiminnassa on käyty läpi, tarkastettu ja hyväksytty. Sertifiointi perustuu johtaviin kansainvälisiin standardeihin (EMAS, ISO, UNEP, GRI, GSTC).

Apollon kestävän kehityksen ohjelmassa on neljä pääasiallista fokusta:

- varmistaa kestävän kehityksen periaatteet tuotantoketjussa

- varmistaa, että tarjoamme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia tuotteita

- varmistaa, että ihmisoikeudet huomioidaan kohdemaissa

- varmistaa, että vaikutamme osaltamme ja tuotantoketjussa ympäristöasioihin

Olemme mukana ympäristö- ja yhteiskuntaprojekteissa matkakohteissamme. Tässä muutamia esimerkkejä hankkeistamme:

Kestävää matkailua –  hotellien Travelife-sertifiointi

Apollo oli Pohjoismaiden ensimmäinen valmismatkojen järjestäjä, joka aloitti v. 2009 yhteistyön Travelifen kanssa kestävän matkailun laadunseurantaohjelman hyödyntämiseksi laajemmin.

Travelife on matkailualan sertifiointijärjestelmä, jonka tavoitteena on auttaa hotelleja parantamaan ympäristöystävällisyyttään sekä kantamaan sosiaalista vastuutaan.

Sertifiointiprosessi jaetaan kolmeen eri osaan:

  1. Hotellin itsearviointi
  2. Ulkopuolisen koulutetun tarkastajan arviointi hotellista
  3. Gold-, Silver- tai Bronze-sertifikaatit myönnetään riippuen siitä, mitkä tavoitteet on saavutettu.

Vuodesta 2009 Apollo on tarkistanut hotelleja, joissa on suurimmat yöpymismäärät. Tällä hetkellä valikoimissamme on n. 100 hotellia, jotka on tarkistettu Travelifen kestävän kehityksen periaatteita käyttäen. Pyrimme lisäämään hotellien määrää jatkuvalla työskentelyllä. Esim. lokakuussa 2012 pidettiin ”Toward Travelife” -workshop Gran Canarialla, johon osallistui 30 ohjelmasta kiinnostunutta hotellia.

Lue lisää Travelife-sertifioinnista: travelife.eu

Yhteistyö World Animal Protectionin kanssa

Yhteistyössä World Animal Protectionin kanssa retkitarjontaa on muokattu vastaamaan kestävän kehityksen kriteerejä. Näin ollen esimerkiksi kaikki elefanttiretket on karsittu pois Apollon retkivalikoimasta talvella 2014-15.

ECPAT ja arvomme

Apollo on tehnyt 1990-luvulta lähtien yhteistyötä ECPAT-järjestön kanssa ja sitoutunut ECPATin kehittämään toimintaohjeistukseen, jonka avulla toimitaan lasten seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan. Olemme mukana Reilun matkailun yhdistys ry:n Liian pahaa ollakseen totta -kampanjassa. Lue lisää kampanjasta täältä.

Tuki SOS-Lapsikylille

Apollo on SOS Lapsikylien pohjoismainen yhteistyökumppani. Olemme jo useita vuosia keränneet Novairin lomalennoilla avustuksia mm. SOS-Lapsikylälle Thaimaassa sekä tukenut SOS-Lapsikylien ammattikoulua Kambodzassa. Vuonna 2015 Apollo tukee SOS Lapsikylän toimintaa Syyriassa. Apollo tukee rahallisesti perheitä Damaskuksessa, Aleppossa ja Tartuksessa.