Kestävä matkailu Apollolla

Etiikka, kestävä kehitys ja sosiaalinen vastuu ovat keskeisiä asioita Apollon toiminnassa. Nämä asiat ohjaavat niin sisäisiä toimintoja, kuin yhteistyötä ulkoisten yhteistyökumppanien kanssa. Lasten oikeudet sekä kaikkien oikeus hyviin työehtoihin ovat meille erityisen tärkeitä, sillä toimimme globaalissa ympäristössä jossa ne eivät aina ole itsestäänselvyyksiä. Kouluttamalla ja tiedottamalla työntekijöitämme Apollo luo vakaan perustan työlle, joka mahdollistaa kestävän kehityksen periaatteiden tehokkaan integroinnin jokaisen työhön. Selkeät säännöt ja ohjeet helpottavat työskentelyä arjessa.

Vastuullinen matkailu

Apollon tavoitteena on, että yrityksen henkilökunta on koulutettu, motivoitunut ja sitoutunut hoitamaan työtehtävänsä vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. Apollon työntekijöitä koulutetaan säännöllisesti, ja se myös mahdollistaa kestävän kehityksen tehokkaan integroinnin liiketoimintaan. Selkeissä ohjeistuksissa kerrotaan Apollon arvoista ja lähestymistavoista, joiden pohjalta toimimme joka päivä. Täältä voit lukea lisää siitä, miten DER Touristik Group toimii kestävän kehityksen lisäämiseksi. Täältä voit lukea Apollon kestävän kehityksen työstä vuonna 2020. 

Code of conduct

Apollolla on myös The Code of Conduct säännöstö, johon kaikki työntekijät ja yhteistyökumppanit sitoutuvat. Se käsittää eettisiä ohjeistuksia, periaatteita ja arvoja, joiden mukaan Apollo yrityksenä sekä sen yhteistyökumppanit toimivat. Code of Conduct –sääntöjen rikkominen tarkoittaa työ- tai yhteistyösopimuksen rikkomista.

Travelife-sertifikaatti vuodesta 2015

Voidaksemme varmistaa että toimimme kestävän kehityksen työssämme oikein niin ohjauksen, kuin prosessienkin osalta, olemme antaneet kolmannen osapuolen, Travelifen, arvioida ja sertifioida toimintamme. Apollo on ollut vuodesta 2015 Travelife Certified –sertifioitu matkanjärjestäjä. Lue lisää kestävän kehityksen toiminnastamme. 

Travelife arvioi yli 200 eri kestävän kehityksen kriteeriä, ja saatu sertifikaatti koskee kaikkia kestävän kehityksen hallintaa ja kaikkia muita prosesseja liittyen toimistoihin, ostoihin, henkilöstöasioihin, tavarantoimittajiin, matkoihin, kohdevastuuseen ja asiakkaiden kanssa toimimiseen.

Travelife on GSTC-akkreditoitu sertifikaatiojärjestö, joka tarkoittaa että Apollon liiketoiminta on sertifikaatillaan markkinoiden korkeimpien sosiaalisten ja ympäristöstandardien mukainen. Travelife sertifiointi perustuu kansainvälisiin kestävän kehityksen ohjeistuksiin ja standardeihin (EMAS, ISO, UNEP, GRI, GSTC).

Yhteistyökumppanit

Apollo valitsee tarkoin kaikki hotellinsa ja yhteistyökumppaninsa. Hotellisopimuksessa asetamme hotelleille korkeat vaatimukset kestävän kehityksen edistämiseksi. Apollo Mondo -hotelleissa kriteerit ovat jopa hieman korkeammat, ja kaikkien hotellien on täytettävä useita kestävän kehityksen kriteerejä. Apollo Mondo -hotellien tulee olla esimerkiksi Travelife -sertifioituja tai niillä tulee olla käynnissä oleva hakuprosessi johonkin kestävän kehityksen tai ympäristömerkin sertifikaattiin, kuten esimerkiksi Green Key.