Ark of the World

Ark of The World

Apollo on sitoutunut parantamaan lasten elinoloja ja oikeuksia. Olemme tukeneet vuodesta 2019 kahta kreikkalasita orpokotia, Ark of The Worldia tai paikallisella kielellä Kivoto ston kosmoa. Orpokodit sijaitsevat Epiruksen alueella Manner-Kreikassa, missä sijaitsee Pargan ja Sivotan suositut lomakohteet. Ark of The Worldin perustaja on kreikkalainen ortodoksipappi, isä Andonis.

Orpokodit eivät tavoittele voittoa. Lahjoitusten ja vapaaehtoisten avulla voidaan hoitaa 54 lasta, joiden taustaltalta löytyy vaikeita tilanteita. Kreikan valtio on puuttunut asiaan ja sijoittanut lapset näihin koteihin. Lastenkoti tekee töitä sen eteen, että lapset saavat koulutusta, kasvatusta sekä apua tunnehaavojen ja elämän parantamiseen. Yrityksen avainsanoja ovat turvallisuus, koulutus ja rakkaus.

Lisätietoja Kivoton lastenkodista

Yksi orpokodeista sijaitsee Pogonianin vuoristokylässä Luoteis-Kreikassa, lähellä Albanian rajaa. Täällä asuu 7-18-vuotiaita poikia ja avainsana on aktiivisuus, joka on myös yksi parannusprosessin työkaluista. Aktiviteetteihin kuuluu mm. liikunta/urheilu, musiikki sekä osallistuminen eläinten hoitoon ja viljelyyn. Lastenkoti on suurelta osin omavarainen ruoan suhteen. Täältä löytyy lehmiä, hevosia, aaseja, kanoja, ankkoja, koiria, sikoja ja mehiläisiä. Lastenkodissa on lisäksi yrttitarha, hedelmäpuita, kasvihuoneita sekä kauppa, jossa lapset myyvät ​​itse valmistamia tuotteita, kuten juustoa, öljyä, hunajaa ja saippuaa.

Toinen Kivoto-koti sijaitsee Konitsa-vuoristokylässä, joka tunnetaan metsästyksestä, retkeilystä sekä melonta- ja koskenlaskumahdollisuuksista läheisessä joessa. Orpokodissa hoidetaan pieniä lapsia sekä tyttöjä, joiden ikä on 3,5 - 13 vuotta. Avainsana on luovuus ja täällä opetuksessa käytetään erilaisia ompelukoneita ja kankaita.

Apollon lahjoitukset Ark of The Worldille

  • Apollo tekee lahjoituksia lastenkodille yrityksenä sekä sen asiakkaiden avustuksella.
  • Apollo tarjoaa majoitusta lastenkodin opintomatkoille sekä retkille. Lapsilla on myös mahdollisuus osallistua Apollon uimakouluun. 
  • Apollon asiakkaat voivat tukea lastenkoteja vierailemalla niissä loman aikana sekä ostamalla lastenkodin tuotteita.

 

Haluatko lukea lisää lastenkodista? Vieraile Ark of the Worldin kotisivuilla.


Vieraile Kivoton lastenkodissa

Lähde lomallasi Epirus-vuorelle ja vieraile yhdessä lastenkodeista. Paikan päällä järjestetään esitys orpokodin toiminnasta sekä tutustutaan sen yrttipuutarhaan, juustontuotantoon, luomuviljelmiin sekä hunajanvalmistukseen. Täällä olevat lapset saavat osallistua päivittäin tuotteiden valmistukseen ja kasvatukseen. Lastenkodin toimintaa on mahdollista tukea ostamalla tuotteita, kuten hunajaa, kreikkalaisia makeisia, juustoa ja yrttejä Kivoton omasta kaupasta. Tämä retki järjestetään Pargasta ja Sivotasta.