Täytettyjä paprikoita Sarandassa

Ruokaa ja hauskanpitoa

Ruokalistalta Sarandassa löytyy tuoretta kalaa, mereneläviä ja tuoreita vihanneksia. Lue lisää Sarandan perinteisistä ruokalajaista ja sen ruokakulttuurista, ja tutustu myös yöelämän tarjontaan. 

Tuoretta kalaa ja mereneläviä

Kaikissa ravintoloissa Sarandassa tarjotaan tuoretta kalaa. Kokeile tuoreita simpukoita erilaisten lisukkeiden kanssa. Simpukat tulevat Butrintin lähistöltä ja niitä myydään aamuisin markkinoilla ja iltaisin ne päätyvät lautasille. 

Jos kaipaat luksusta elämään, suosittelemme ravintola Paradisea, joka sijaitsee meren äärellä hotelli Butrintiä vastapäätä. Se on Sarandan parhaita ravintoloita, ja todella rahan arvoinen! Täältä saat erinomaisia mustekala-annoksia. 

Ikimuistoinen ravintolakokemus odottaa sinua ravintola Pupissa hotelli Jaroalissa. Täällä voit syödä hyvää kalaa ja nauttia balkanilaisesta musiikista ja tanssista. 

Sitä sun tätä

Sarandan ensimmäinen frozen yougurt -paikka on jäätelöbaari Kayak. Paikan omistaja Hallis, joka asui Ateenassa 17-vuotta, toi suositun konseptin Sarandaan, ja on nyt tarjoillut italialaista jäätelöä ja jugurttijäätelöä matkailijoille kahden vuoden ajan. 

Koska albanialaiset itse eivät välitä frozen yougurtista, Hallis myy sitä vain lomasesongin aikana. Kayak sijaitsee lähellä hotelli Kaonia, rantapromenadilla sataman läheisyydessä. 

Kaikki rakastavat hyviä pannukakkuja, ja rantapromenadilla sijaitseva pieni pannukakkuravintola Like Creperi tarjoaa ihania annoksia. Omistajat Victor ja George ovat tarjoilleet vierailleen pannukakkuja jo kolmen vuoden ajan. Monet sanovat tämän olevan Sarandan paras pannukakkuravintola. Tai kuten omistaja Victoria usein sanoo: ”My name is Victor and I make the best pancakes”.

Sataman lähellä sijaitsee hyviä paikallisia markkinapaikkoja, josta löydät tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Käy myös viljelijöiden markkinoilla, jotka ovat avoinna joka päivä klo 7.00-13.00.

Hyvää pizzaa

Albanian eteläpuolella ruokakulttuuri koostuu perinteisestä ruuasta, ja siinä on myös vaikutteita naapurimaista kuten Kreikasta ja Italiasta. Ravintola Alfa Pizzerissä on loistava pizzavalikoima, ja pizzat tarjotaan suoraan kiviuunista. 

Ravintolan löydät meren ääreltä, läheltä hotelli Butrintiä. Hinnat vaihtelevat 400 ja 800 albanian lekin välillä, ja paikalla on myös maksuton wifi. 

Hyvää ruokaa Sarandassa

Yöelämä

Nauti mukavasta illasta ja hyvistä drinkeistä Sarandan klubeilla. Päivisin voit nauttia aurinkoisista loungeista, ja iltaisin paikka muuttuu yökerhomaiseksi, jossa soitetaan viimeisimpiä hittejä. Useimmat klubit sijaitsevat meren äärellä, joka tekee kokemuksesta vielä paremman. Lähinnä Sarandan keskustaa sijaitsee klubi nimeltä Orange. Myös Mango Beach Club, joka sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, on vierailemisen arvoinen paikka.