Vieraile naapurikylä Krujassa

Durresin naapurikylä Kruja on saanut lempinimen ”Adrianmeren parveke”, mikä ei liene ihme. Kylä sijaitsee keskellä korkeita, vihreähuippuisia vuoria noin 610 metriä merenpinnan yläpuolella, jonka vuoksi täältä on upeat maisemat kohti kimaltelevaa Adrianmerta. Täältä voit lukea lisää, mitä sinun tulee kokea Krujassa!

Skanderbegin kaupunki

Kruja tunnetaan Skanderbergin kaupunkina, sillä kyseinen sotasankari on syntynyt tässä nimikkokaupungissaan. Häntä pidetään yhtenä Albanian merkittävimmistä vapaustaistelijoista ja kansallissankarina. Monet kaupungin nähtävyyksistä on aikoinaan valmistettu sotasankarin muistoksi, kuten Skanderbergin linna ja museo.

Skanderbergin linna

Kastriotan suku asutti aikanaan Krujan linnaa – aatelisperhe, jolle myös Skanderberg on sukua. Tänä päivänä toimii linna Skanderbergin museona maalauksineen, aseineen ja patsaineen muistona Skanderbergin sodasta ottomaaneja vastaan. Näistä useimmat ovat tokio kopioita, kuten esimerkiksi Skanderbergin miekka ja kypärä alkuperäisten ollessa esillä Wienissä. Museokierroksen jälkeen voit istahtaa ravintolaan, jossa tarjoillaan perinteistä albanialaista ruokaa. Puutarhasta on kauniit maisemat Krujan alueelle.

Krujan markkinat

Kansallispuisto Shtame pass

Noin 25 kilometriä Krujasta sijaitsee Shtame passin kansallispuisto, josta on upeat vuoristomaisemat pinjapuumetsineen ja pienine järvineen. Puisto perustettiin vuonna 1996 Albanian hallituksen toimesta ja siitä tuli nopeasti suosittu vaelluskohde.

Krujan käsityöläismarkkinat

Skanderbergin linnan lähellä sijaitsee käsityöläismarkkinat, joita kutsutaan myös nimellä vanha basaari. Täällä on useita pieniä putiikkeja ja kojuja vanhassa keskiajan ympäristössä. Aikanaan olivat markkinat noin 7 km pituiset kulkien aina linnasta Krujan keskustaan. Myöhemmin Tiranan muuttuessa Albanian pääkaupungiksi, pienentyivät markkinat nykyiseen kokoonsa.