Durresin amfiteatteri

Durresin 6 tunnettua nähtävyyttä

Koe Durresin monipuolinen historia kaupungin viiden tunnetuimman nähtävyyden kautta. Lähde antiikin Durresiin, aikaan jolloin gladiaattorit taistelivat amfiteatterissa ja bysantin keisari Anastasius teki Durresista yhden vahvimmista paikoista Adrianmeren rannalla. Lue lisää ja tutustu Durresin nähtävyyksiin!

Durresin arkeologinen museo

Durresin arkeologinen museo perustettiin vuonna 1951 ja se on Albanian suurin. Museo sijaitsee kauniilla paikalla lähellä rantaa ja täältä pohjoiseen löytyy bysantin aikaiset seinämät 500-luvulta. Nämä rakennettiin vuonna 481 tapahtuneen visigoottien hyökkäyksen jälkeen. Museossa on esimerkiksi muinaisia esineitä antiikin ajan löytäpaikalta Dyrrachiumista (antiikin Durres), värikkäitä mosaiikkeja, joita kutsutaan nimellä "Durresin kauneus" sekä kokoelma Venuksen rintakuvia siltä ajalta, kun Durres oli jumalattaren palvonnan keskus.

Durresin linna rakennettiin myöhäisen 400-luvun aikana ja tänä päivänä se sijaitsee Durresin vanhassa kaupungissa. Linnan rakennutti bysantin keisari Anastasius, jonka avulla Durresista tuli yksi vahvimpia linnoituksia Adrianmeren rannalla. Nykyään ovat keskiaikaiset seinät noin 4,6 metriä korkeat ja sisäänkäynnistä on jäljellä noin kolmasosa muinaisesta korkeudestaan.

Durresin linna

Durresin amfiteatteri

Durresin amfiteatteri on Balkanin suurin ja se löydettiin maanomistajan kaivaessa puutarhassaan. Nykyisin suuri osa amfiteatterista on saatu kaivettua esiin, tosin suurin osa on menetetty tuhoisissa maanjäristyksissä. Teatteri rakennettiin aikanaan gladiaattoreiden ja eksoottisten eläinten taisteluihin ja täällä uskotaan olleen jopa 20 000 katsojaa. Amfiteatterin lohkareilla on useita nimiä ja teatterin takana on tunneli, joka johtaa rannikolle.

Apostolien Paul & Pyhä Astius ortodoksikirkko

Durresin kuninkaallinen villa

Durresin kuninkaallinen villa on tunnettu kuningas Zogsin ja albanialaisen kuningasperheen kesäpalatsina. Tänä päivänä toimii villa symbolina entiselle monarkialle. Villa sijaitsee kauniilla paikalla kukkulan huipulla, noin 98 metriä merenpinnan yläpuolella, ja täältä on näkymä merelle rakennuksen kolmelta sivulta.

Apostolien Paul ja Pyhä Astius ortodoksinen kirkko

Tämä kaunis ortodoksikirkko esiintyy useissa Durresista otetuissa kuvissa. Kirkko rakennettiin vuosien 1994-2002 välillä ja se sijaitsee Durresin satamassa. Ortodoksikirkko on rakennettu valkoisesta kivestä ja punaisista laatoista.

Durresin bysantin foorumi

Bysantin foorumi oli aikanaan muinaisen Durresin keskus, nykyään se sijaitsee modernin Durresin keskustassa. Foorumi on yksi varhaisen Bysantin aikakauden kauneimmista monumenteista, ja se on säilynyt hyvin vuosien varrella. Historiallisten mukaan seinät olivat niin paksuja, että useat ritarit pystyivät seisomaan vierekkäin.